Halve ton voor promotie ruimtevaartgemeente | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
| Foto: Wikipedia
| Foto: Wikipedia (Foto: Cor de Mooy)
Politiek

Halve ton voor promotie ruimtevaartgemeente

Het college ziet veel heil in een verdere profilering van Noordwijk als ruimtevaartgemeente .De gedachte is dat dit bijdraagt aan het creëren van een positief imago, waardoor provinciale en landelijke overheden, instellingen en bedrijven beslissingen gaan nemen ten gunste van de verdere versterking van het Nederlandse ruimtevaartcluster.

Het college hoopt met name op meer aandacht voor de Noordwijkse infrastructuur. Daarom is er het voorstel om hier ter plaatse te beginnen om nog voor 2019 een bedrag van € 50.000 beschikbaar te stellen voor een zogenaamd profileringsbudget Space. Volgens het college is er behoefte aan structureel budget om spacegerelateerde activiteiten en evenementen blijvend te ondersteunen. Men komt tot deze conclusie na evaluatie van de incidentele ondersteuning van het Space Summer Program van de International Space University in 2018 en de uitreiking van de Noordwijkse ruimtevaartprijs in 2017 en 2018.

Noordwijk staat, mede door dit soort initiatieven, meer en meer op de kaart als dé ruimtevaart gemeente van Nederland. Naast de intensieve ondersteuning van de economische ontwikkeling door de regiodeal ESTEC en Space Campus Noordwijk zou er dus grote behoefte zijn aan verdere profilering van Noordwijk als ruimtevaart gemeente. Niet alleen bij het grote publiek dat de evenementen komt bezoeken. Maar zeker ook voor het interesseren van diverse specifieke doelgroepen zoals studenten. De gemeenteraad moet beslissen of dit een aanvaardbaar voorstel betreft.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>