V.v. Noordwijk overklast ASWH met ruime cijfers | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Thomas Reynaers en Emiel Wendt breken door.| Foto: OrangePictures
Thomas Reynaers en Emiel Wendt breken door.| Foto: OrangePictures (Foto: WJ Dijkdrent)
Sport

V.v. Noordwijk overklast ASWH met ruime cijfers

Ingewijden wisten het al te voorspellen. Deze ploeg van Kees Zethof zou ook in de tweede divisie een belangrijke rol gaan spelen. Allereerst omdat de succesvolle selectie bijna volledig is gebleven. Maar bovendien omdat de combinatie Zethof/selectie nog voldoende potentie bezit om zich zowel technisch als tactisch nog te verbeteren.

Op de zonovergoten Duinwetering begonnen de rood-witten heel zichtbaar met het aftasten van mogelijkheden. Daardoor kon ASWH aanvankelijk een paar keer gevaarlijk zijn. Al snel werd duidelijk dat ASWH daardoor de Noordwijkse spelmaker Thomas Reynaers net dat beetje meer ruimte gunden dan wat in de wedstrijden tegen Quick Boys en HFC het geval was. Hierdoor kon de kleine middenvelder weer eens ouderwets excelleren, dartelend combineren en splijtende passes afleveren. Waardoor Noordwijk zich onder de aanvankelijke druk kon uitspelen.

Nadat de eerste mogelijkheden voor ASWH waren verdiende Noordwijk volgens veel supporters eigenlijk een penalty. Helaas zag arbiter Martijn Vos de door hen duidelijke waargenomen handsbal over het hoofd.
Op de tribune zagen de leden van de club van 100 dat Noordwijk de wedstrijd volledig naar zich toe trok. Na 20 minuten stond, twee keer kort na elkaar, de lat een eerste Noordwijkse treffer in de weg. Maar al in de volgende minuut was het Sabir Achefay die met een prachtige treffer de score toch wiste te openen:1-0. Nog voor rust werd het via doelpunten van Emiel Wendt en Nick van Staveren 3-0.
Zoals te verwachten kwam ASWH uit de kleedkamer met het doel een snelle goal te forceren en het was Wesdorp die de kans direct greep om een tegentreffer achter keeper van Vliet te werken:3-1. Gretig probeerde ASWH de aansluitingstreffer te forceren maar dat lukte niet. En aldra was het opnieuw Achefay die Noordwijk op 4-1 bracht. De wedstrijd bleek toen al gespeeld.


Wissels

Zethof kon zich permitteren om Emiel Wendt en Raies Rosnahali in te wisselen voor Martijn Le Congé en Fanuel Waandels. Deze laatste mocht kort hierna zijn eerste treffer in Noordwijkse dienst produceren. Zijn harde schuiver in de hoek liet keeper Kok kansloos: 5-1
Kort daarvoor had dezelfde speler keeper Kok al met een poging vlak langs de paal gewaarschuwd voor zijn schotkracht.
In de slotfase kreeg Sander Bosma zijn publiekswissel en mocht Axel Wendt nog even zijn kunnen vertonen. Zonder verdere hoogtepunten kwam het laatste fluitsignaal. Waarna de club van 100 zich snel tegoed ging doen aan de gebruikelijke drankje en een heerlijke, zilte en volvette nieuwe haring.
Zaterdag maakt Noordwijk de reis naar Tiel om daar tegen TEC de succesvolle competitiestart gevolg te geven. Gezien de overmacht waarmee ASWH aan de kant werd gezet mag worden aangenomen dat er ook in de Betuwe winst is te halen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>