SJC krijgt HBS niet op de knieën | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Florian Wolf: 'Het was vandaag niet geweldig'. | Foto: OrangePictures
Florian Wolf: 'Het was vandaag niet geweldig'. | Foto: OrangePictures (Foto: )

SJC krijgt HBS niet op de knieën

Bij de start van de competitie was niet duidelijk in hoeverre SJC een rol kon gaan spelen in de hoofdklasse. Met opnieuw een aantal nieuwe spelers, een nieuwe trainer en ambitieuze tegenstanders die zich soms nadrukkelijk manifesteerden op de transfer markt. Maar de eerste wedstrijden brachten het maximaal aantal punten op.

In de uitwedstrijd tegen HBS uit den Haag zou het nu anders lopen. HBS-Craeyenhout is een oude bekende grote sportvereniging met afdelingen cricket,hockey en natuurlijk voetbal. En een club waarvan bekend is dat zij prestatievoetbal ambiëren en in het verleden altijd acteerden op subniveau. De club kon evenals SJC vorig seizoen degradatie niet afwenden. En trok ook een aantal spelers aan met het doel snel terug te keren in de derde divisie.
SJC begon zonder aanvoerder Stef van der Zalm die na zijn rode kaart van vorige week een schorsing uitzit. Voorhem maakte Melvin van Stijn naast Broekhuizen en Strojil zijn opwachting op het middenveld in de basiself. Waarin Hardenberg,van Nispen en Postma de aanvalslinie vormden en Groot, Lim, Van Breukelen en Wijdenbosch het in de achterste lijn voor keeper Haggerty moesten gaan klaren.


Behoudend

Aanvankelijk was het HBS die de boventoon voerden. Ook al omdat SJC behoudend wilde beginnen, met Timo Ruigrok nog op de reservebank. Hiermee wekte trainer Wolf de indruk eerst de kat uit de boom te willen kijken. HBS kwam in die periode een aantal keren gevaarlijk ogend in het strafschopgebied van de zwart-witten maar de defensie hield stand. SJC leek goed weg te komen na een discutabel duel in het beruchte gebied maar scheidsrechter Rob Souen zag er kennelijk geen kwaad in. SJC stond verdedigend goed en leek hierna wat meer nadruk te willen gaan leggen op aanvallen. Maar toen was er plots voormalig SJC-speler en centraal verdediger Levi Berends, die uit het niets de bal achter de vertwijfelde Haggerty wist te krijgen:1-0. Even later moest Puck Postma, na een te grove charge, zich laten vervangen door Mostava Frederik. HBS liet hierna zien dat ze SJC vooral fysiek wilden aftroeven en de duels logen er niet om. Maar de Noordwijkers bleven voetballen goed overeind en deelden ook een aantal plaagstootjes uit.


Kansen

Na de gebruikelijke thee ging SJC op de ingeslagen weg verder. Na zo'n 10 minuten liep Hagenaar Barradas tegen een tweede gele kaart op en kon gaan douchen. Maar ook met elf tegen tien zag SJC geen kans om HBS op de knieën te krijgen. Daar was wel een viertal behoorlijk grote kansen. maar deze keer zat het in de afwerking behoorlijk tegen. Een prachtig doelpunt van Levi van Nispen leek de ban te breken maar deze werd wegen buitenspel geannuleerd. SJC, inmiddels met Timo Ruigrok als creatieve spelverdeler, deed wat het kon maar de zwart-witten kregen de bal niet in het net en dus moest de eerste nederlaag in de hoofdklasse worden bijgeschreven.

Trainer Florian Wolf was na afloop duidelijk: 'Het was vandaag niet geweldig. We misten teveel kansen en een onachtzaamheid in de verdediging bezorgde ons een achterstand die we niet meer inliepen. Maar we hebben nu zes punten uit de eerste 3 wedstrijden in de hoofdklasse zondag. Dat geeft alle reden om optimistisch verder te gaan. We zijn op de goede weg. Ik zie dat we duidelijk stappen voorwaarts maken. Maar ik besef dat deze ploeg ook wel eens een stapje terug moet doen.

Volgende week, tegen Quick '20 uit Oldenzaal, zal aan de Lageweg blijken of SJC zich kan herpakken na deze tegenvaller. De Oldenzalers bleken, in een doelpuntrijke wedstrijd tegen V.v. Hoogeveen, met 5 tegen 4, de winnende ploeg.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>