Noordwijks Boekenbal in Huis ter Duin | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Boris van der Ham is te gast op het Boekenbal. | Foto: Marcel Oosterwijk
Boris van der Ham is te gast op het Boekenbal. | Foto: Marcel Oosterwijk (Foto: Marcel Oosterwijk)

Noordwijks Boekenbal in Huis ter Duin

Op vrijdag 27 september vanaf 19.30 uur wordt Het Noordwijks Boekenbal georganiseerd door het Taalhuis van de Bibliotheek Bollenstreek in Huis ter Duin. Hiermee vraagt de Bibliotheek Bollenstreek aandacht voor laaggeletterdheid en de activiteiten van Het Taalhuis.

Inspirerende sprekers zoals Ellie Lust, Nico Dijkshoorn, ex-profvoetballer Rocky en Boris van der Ham brengen uiteenlopende onderwerpen onder de aandacht. Daarnaast zijn er diverse interactieve break-outsessies o.a. over de invloed van stress op het brein en de opkomst van generatie Z. De avond wordt op een feestelijke manier afgesloten met een netwerkborrel waarbij Soulband Capital S zorgt voor de muzikale omlijsting.

Moeite met de Nederlandse taal komt nog steeds veel voor in Nederland, ook bij mensen die in Nederland zijn opgegroeid. De Gemeente Noordwijk telt tussen de 2300 en 3300 laaggeletterden in de leeftijd 16-65 jaar. De Bibliotheek Bollenstreek biedt een laagdrempelige ingang om beter te leren lezen en schrijven. Het Taalhuis organiseert hiervoor diverse activiteiten, geeft advies, biedt lesmateriaal en koppelt taalvragers met taalcoaches. Om laaggeletterdheid terug te dringen is geld nodig, daarom is deze benefietavond volledig ten bate van Het Taalhuis van Bibliotheek Bollenstreek.

Kijk voor meer informatie over alle sprekers en break-out sessies op www.bibliotheekbollenstreek.nl/boekenbal

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>