Foto Dick van Duijn gaat de hele wereld over | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Dick van Duijn maakte een foto die wereldwijd viral ging.  | Foto: Ina Verblaauw
Dick van Duijn maakte een foto die wereldwijd viral ging. | Foto: Ina Verblaauw (Foto: )

Foto Dick van Duijn gaat de hele wereld over

Samen met zijn vader is hij een vast gezicht in de Hoofdstraat aan de haringkar. Maar in zijn vrije tijd maakt Dick van Duijn natuurfoto's. De foto van de grondeekhoorn, die zo lijkt het, een gele bloem kust. Onlangs trok Dick naar Oostenrijk om het gedrag van de grondeekhoorns te bestuderen en daarna te fotograferen. Het maken van de foto kostte hem zo'n drie uur wachten voordat hij het plaatje kon schieten. "Ik had meteen het gevoel dat dit een perfecte foto was", aldus een glunderende Dick.

Door Ina Verblaauw

Hij plaatste de foto's op Instagram en vrij snel daarna werd hij gebeld door The Daily Mail en The Daily Telegraph of zij de foto mochten overnemen. Daarna volgden CNN, NBC, Fox News en vele andere buitenlandse nieuwszenders. Ook op het 8 Uur Journaal verscheen de foto en TV West besteedde er eveneens aandacht aan.

"Ik wist niet wat me overkwam. En nog steeds is het een beetje onwerkelijk". Had hij vorige week nog 26.000 volgers op Instagram, vandaag liep dat aantal al op tot 128.000. Inmiddels is hij benaderd door bedrijven die de foto voor commerciële doeleinden willen gebruiken.

Een volgend object heeft Dick ook al in zijn hoofd. "Tijgers spotten op safari in India of de sneeuwaapjes in Japan fotograferen". Het werken aan de haringkar met zijn vader gaat voorlopig gewoon door. Tijdens het schoonmaken van de haring ontvangt hij veel schouderklopjes en felicitaties.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>