Rijnsburg geeft niet thuis tegen Noordwijk | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
V.v. Noordwijk pakte zaterdag drie punten door winst op Rijnsburgse Boys. | Foto: H. Heemskerk
V.v. Noordwijk pakte zaterdag drie punten door winst op Rijnsburgse Boys. | Foto: H. Heemskerk (Foto: H. Heemskerk)
Sport

Rijnsburg geeft niet thuis tegen Noordwijk

De eerste thuisderby, in een serie van drie voor de winterstop, is voor Rijnsburgse Boys uitgedraaid op een teleurstelling. Het team van Henk Wisman kwam er tegen Noordwijk niet aan te pas. Pas in de ruime extra tijd was er sprake van enig spektakel, maar ook toen konden elf Uien tegen negen Noordwijkers, niet tot scoren komen. Het doelpunt van Raïes Roshanali dat in de eerste helft werd gescoord bleek achteraf het winnende.

Wie de eerste twee wedstrijden van Rijnsburgse Boys had gezien, zal zaterdag met enige verbazing hun verrichtingen tegen Noordwijk hebben aanschouwd. De Rijnsburgers begonnen slap en konden in de gehele eerste helft geen vuist maken tegen een team dat ook goed aan de competitie was begonnen. Vooraf was veel gezegd over en gewaarschuwd voor de roodwitten van Kees Zethof. Zij waren immers niet voor niets twee keer achtereen kampioen geworden. Het elftal is in grote lijnen bijeen gebleven, hier en daar versterkt en zal ongetwijfeld nog voor veel verrassingen gaan zorgen in de tweede divisie.

Wisman startte met dezelfde basis als in de eerste twee wedstrijden. Dat wil zeggen dat hij de nieuw aangetrokken spits Dani van der Moot op de bank liet beginnen. Van der Moot, die op de trainingen al veel indruk had gemaakt, is bij de selectie gekomen omdat voorin de spoeling dun is. De geblesseerden Zeldenrust, Hudepohl en Van Oijen zijn nog wel even afwezig. Laatstgenoemde leverde zelfs zijn contract in en hoopt ooit fit terug te keren. Van der Moot mocht 20 minuten na de rust zijn opwachting maken. De van Volendam afkomstige topscorer kon nog geen vuist maken. Hij werd veelal door de lucht aangespeeld en daar ligt zijn kracht niet. Toch hadden hij, Joël Tillema en Carlos Opoku in de hectische extra tijd nog een puntje kunnen meepikken voor Rijnsburgse Boys.


Blessuretijd

Op dat moment was het pompen of verzuipen voor de geelzwarten. Scheidrechter Dröge stuurde twee Noordwijkers met een tweede gele kaart naar de kant en vanwege een aantal vervelende kopincidenten waar veel verband aan te pas kwam, duurde de ´blessuretijd´ bijna een kwartier. Het was het meest enerverende deel van de middag. Rijnsburgse Boys deed wat het kon, maar kon de vrije man niet vinden of de uitstekend keepende doelman van Noordwijk Mike van Vliet, stond hinderlijk in de weg.

De prima goal van Roshanali, na slecht Rijnsburgs verdedigen, gescoord na 17 minuten was het eerste en enige doelpunt van de middag. Noordwijk in euforie, Rijnsburgse Boys in mineur. Op 24 september a.s. treffen de teams elkaar weer. Dit keer in het kader van de laatste voorronde in de strijd om de KNVB beker. Noordwijk speelt dan thuis.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>