Eindelijk werk aan het plein? | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Eerst worden de plantenbakken aangebracht en daarna worden de betonnen palen verwijderd. | Foto: WS
Eerst worden de plantenbakken aangebracht en daarna worden de betonnen palen verwijderd. | Foto: WS (Foto: )

Eindelijk werk aan het plein?

Vanaf de aanleg, ruim 10 jaar geleden, is er van alle kanten kritiek geuit op de gebruiksvriendelijkheid van het Jeroensplein. Het streven was het realiseren van een indrukwekkend centraal dorpsplein dat tevens dienst kon doen als evenementenplein. Maar die doelstellingen werden nooit bereikt. Al heel snel kwam bij herhaling vanuit de politiek het signaal dat een door de inwoners gewenste herinrichting ook daadwerkelijk zou worden gerealiseerd.

Voor het zomerreces van 2017 beloofde toenmalig wethouder Barnhoorn: 'Het Jeroensplein gaat voor de feestdagen echt op de schop'. Inmiddels weten we dat ook die belofte niet werd waargemaakt. Want hoewel de politiek hem op het hart drukte om vooral haast te maken bleek het college niet bij machte om aan de wensen van de gemeenteraad en die van heel veel Noordwijkers, te voldoen. Als zoethoudertje werd slechts een klein deel van de betonnen palen verwijderd, die door zogenaamde hardstenen punaises werden vervangen.

Nu, alweer twee jaar later, lijkt het er toch werkelijk op dat er schot in de zaak komt. Stoere straatmakers van Gubler Infra B.V. uit Lisse zijn deze week begonnen met de aanleg van de eerste plantenbakken rondom de aanwezige bomen. Vertraging in de toelevering van materiaal staat een heel snelle totale uitvoering nog wel in de weg. Maar het college wilde niet wachten om de goede wil te tonen aan de van reces terugkerende raadsleden. De uitvoerder verwacht dat, indien alle benodigde materialen zijn geleverd en de geplande plantenbakken zijn aangebracht, dat de betonnen palen uiteindelijk voor de jaarwisseling allemaal kunnen worden verwijderd.


Echt dorpsplein

De gemeente denkt dat door het aanbrengen van speciale beplanting het plein nu de uitstraling gaat krijgen van een echt dorpsplein. Hierna moet echter nog wel blijken of met de herinrichting ook de verkeersveiligheid ter plekke is verbeterd. Aan de wens van de rolstoel- en scootmobielrijders en veel fietsgebruikers om ook het plaveisel gebruiksvriendelijker te maken wordt voorlopig nog niet voldaan.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>