Mevrouw Varkevisser-Ruigrok is honderd jaar | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Mevrouw Varkevisser-Ruigrok kreeg felicitaties van de burgemeester voor haar 100e verjaardag. | Foto: Ina Verblaauw
Mevrouw Varkevisser-Ruigrok kreeg felicitaties van de burgemeester voor haar 100e verjaardag. | Foto: Ina Verblaauw (Foto: )

Mevrouw Varkevisser-Ruigrok is honderd jaar

Op 6 september 1919 werd in Noordwijk aan de Bronkhorststraat Agnes Ruigrok geboren. Vrijdag jl. ging Burgemeester Hermans-Vloedbelt op bezoek in WZC Jeroen om haar te feliciteren met haar 100e verjaardag. "Het lichaam wil niet meer zo, maar het hoofd is nog goed hoor", zegt mevrouw als ze de felicitaties in ontvangst neemt.

Door Ina Verblaauw

Mevrouw Varkevisser komt uit een gezin met nog één broer en drie zussen. De lagere schooltijd brachten de kinderen Ruigrok door op de Mariaschool. Gewerkt heeft ze bij Vroom & Dreesmann in Leiden. Maar zoals gebruikelijk in die tijd, verloor ze haar baan toen zij trouwde in 1947. Door de woningnood kon het echtpaar wonen in een zomerhuis aan de Quarles van Uffordstraat. In het zomerseizoen moesten zij plaatsmaken voor toeristen en trok het gezin in bij de ouders. Het echtpaar kreeg twee kinderen en heeft inmiddels drie kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. Haar echtgenoot stierf in 2006; twee maanden voordat hun 60-jarig huwelijksfeest zou worden gevierd. Sinds 2012 woont mevrouw Varkevisser in WZC Jeroen. Na een val vorig jaar, zit ze in een rolstoel. Ze kijkt veel televisie, vooral tennis en luistert naar muziek van André Rieu of schlagers.

Als de post wordt bezorgd, zijn er naast de felicitatiekaarten, twee speciale brieven. Als ze de eerste brief leest, straalt ze van ongeloof. "Is deze brief van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima? Wat bijzonder". Bij de tweede brief van de Commissaris van de Koning Jan Smit, gaat er geen belletje rinkelen. De aandacht die mevrouw krijgt, is overweldigend en ook wel een beetje vermoeiend.

Haar recept om 100 jaar te worden: "twee tot drie keer per week een zoute haring. Heerlijk! En vroeger een citroentje brandewijn".
's-Middags viert ze samen met haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen haar eeuwfeest in een uitbundig versierde zaal op haar woonetage.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>