'Plekken van Plezier' centraal tijdens Open Monumentendag | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
De vuurtoren is speciaal open op Open Monumentendag. | Foto: Rijkswaterstaat/Tineke Dijkstra
De vuurtoren is speciaal open op Open Monumentendag. | Foto: Rijkswaterstaat/Tineke Dijkstra (Foto: )

'Plekken van Plezier' centraal tijdens Open Monumentendag

Op zaterdag 14 september vindt de 33ste Open Monumentendag plaats, een landelijk evenement waaraan ook in de nieuwe gemeente Noordwijk weer volop wordt mee gedaan. Dit jaar is het thema 'Plekken van Plezier'.

Naar welke monumentale plekken gingen en gaan mensen voor hun plezier? Of dat nu het theater, de dierentuin, het museum, een park, een sportclub of een café is, het barst in ons land van de monumenten van ontspanning, vermaak en vrije tijd. We onderscheiden binnen die monumenten vijf categorieën: museale kunsten, podiumkunsten, sport en spel, horeca en recreatie. De amusementswaarde van monumenten staat dit jaar centraal.

Dat betekent dat voor sommige monumenten de accenten nu eens op een andere manier worden gelegd. Zo gaan we varend vanaf de Schiestraat naar de Hogewegse molen, met aan boord de Noordwijkse band KEUN.

Op Calorama worden de hele dag rondleidingen verzorgd waarbij ook wat te eten en te drinken wordt aangeboden. Op Veldzicht is veel plezier te beleven aan de jaarlijkse pompoenenmarkt.

Om elkaars dorpen nog beter te leren kennen worden in de kernen van Noordwijkerhout en Noordwijk historische rondwandelingen met gids georganiseerd en u wordt er met een mooie klassieke bus naar toegebracht.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>