SJC wint eerste wedstrijd in de Hoofdklasse | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Tom Broekhuizen tekende voor de enige goal. | Foto: Archief
Tom Broekhuizen tekende voor de enige goal. | Foto: Archief (Foto: Cor de Mooy)
Sport

SJC wint eerste wedstrijd in de Hoofdklasse

Een 0-1 overwinning in de eerste wedstrijd van de competitie is nuttig. Maar de uitslag had veel groter moeten uitvallen, daar was iedereen het wel over eens. In het verre Meppel werd middenvelder Tom Broekhuizen de matchwinner. De compleet nieuwe aanvalslinie van SJC kon nog geen indruk maken.

Na de degradatie uit derde divisie, met een zestal nieuwe aanwinsten en bovendien met een nieuwe trainer was nauwelijks voorspelbaar hoe de kansen lagen bij de herstart in de hoofdklasse. Tegen Alcides in Meppel was SJC vanaf het begin de betere ploeg. Met Timo Ruigrok,Stef van der Zalm en Tom Broekhuizen als betrouwbare middenlinie werd Alcides ,na aanvankelijk aftasten, al heel gauw teruggedrongen.


Op de lat

Al kort na het begin leek SJC te gaan scoren maar de kopbal van Levi van Nispen spatte op de lat. Bij een tweede mogelijkheid vond Van Nispen keeper IJzerman op zijn weg. Het creatieve spel van het middenveld van SJC , met opnieuw een opvallende rol voor Timo Ruigrok,
Toch moest SJC wel attent blijven want de Drenten bleken in de omschakeling een wapen te hebben. Via de buitenkanten trachtten zij daarbij de bal in het doelgebied te brengen. Maar vooral Yordi Groot onderscheidde zich door steeds op tijd de angel eruit te halen.

Na de rust het zelfde spelbeeld hoewel er een behoorlijke kans was voor Alcides. Maar keeper Hagerty kon de kopbal van Frank Fokke eenvoudig pareren. Daarna viel al snel de belangrijke treffer. Levi van Nispen speelde de bal terug richting Tom Broekhuizen die vanaf de 16 meter gemakkelijk wist te scoren:0-1.

SJC hield hierna bewust wat meer mensen achter bal. En het baltempo was feitelijk te laag. Toch kwamen er diverse grote mogelijkheden voor het in een nieuw tenue gestoken SJC. Maar die konden niet worden benut. In het laatste kwartier ging Alices in de' alles of niets modus', wat nog meer ruimte schiep en opnieuw kansen bood voor SJC. Bij een open aanval trok IJzerman aan de noodrem en kon met rood vertrekken. Toch kwam SJC niet meer tot scoren en dus eindigde de wedstrijd in 1-0.

Zondag speelt SJC thuis tegen promovendus Velsen. Een stugge ploeg die door trainer Martin Haar is gekneed tot een zeer enthousiast geheel. Maar SJC moet in staat zijn om het hen behoorlijk moeilijk te maken. Om dan een tweede zege in de hoofdklasse veilig te stellen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>