V.v. Noordwijk zeer productief in eerste thuiswedstrijd | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Huib Oversloot passert Franklin Lewis van Kon. HFC, > Foto± OrangePictures
Huib Oversloot passert Franklin Lewis van Kon. HFC, > Foto± OrangePictures (Foto: Wim Wobbes)
Sport

V.v. Noordwijk zeer productief in eerste thuiswedstrijd

Het werd de wedstrijd van de jarige aanvoerder Emiel Went. Juist op zijn verjaardag kon hij voor zijn ploegbelangrijk zijn. Want zijn eerste doelpunt in de tweede divisie hielp Noordwijk over het dode punt heen. Waarna de geoliede machine van Kees Zethof weer ging draaien als vanouds.

Vooraf waren de supporters er nog niet gerust op. Omdat HFC te boek staat als een van de sterkste ploegen van de tweede divisie. Maar direct van het begin was al duidelijk dat Noordwijk als eenheid een nauwelijks te nemen vesting is. De eerste grote kans was er al in de zevende minuut voor Westdijk. Zijn doelpoging was echter een gemakkelijke prooi voor keeper Danny Hols. Binnen het kwartier kreeg Noordwijk al een aantal mogelijkheden .


Slordigheden

Net als vorige week Quick Boys probeerde ook HFC het opzichtig om het spelmaker Reynaers zo moeilijk mogelijk te maken. Waardoor de gebruikelijk aanvoer via het middenveld stagneerde. De Haarlemmers kregen, slechts door slordigheden van Noordwijk, wel een paar kansjes. Voor Noordwijk kon Wendt de fraaie voorzet van Westdijk nog niet verzilveren.
Op de bank leek coach Zethof onrustiger dan ooit. Tijdens een eerste drinkpauze probeerde hij zijn team duidelijk te maken hoe het anders kon. En dat gaf direct resultaat. Noordwijk werd creatiever en In de 32e minuut liet Versloot zich voor het eerst aanvallend gelden.


Cadeautje

Het rechter verdedigingsblok van HFC bleek kwetsbaar. Thomas Reynaers profiteerde daarvan door op links op te komen en een fraaie voorzet af te leveren. De volledig vrijgekomen jarige Wendt gaf zich zelf koppend een cadeautje:1-0.Natuurlijk zocht HFC naar een antwoord. Maar de stevige Noordwijk verdediging met uitblinkers Overvliet en Smith heerste, en gecontroleerd werd het rustsignaal met de 1-0 voorsprong gehaald.

Na rust stond Noordwijk direct al beter. Wat zichtbaar meer gelegenheid boot aan de creativiteit. Achefay en Versloot lieten zich gelden. Went en Westdijk bezorgden hun tegenstanders handenvol werk. Na zo'n 10 minuten viel de genadeklap voor HFC, Westdijk strafte een onoplettendheid genadeloos af:2-0. HFC leek al te berusten in de nederlaag. Opnieuw een drinkpauze gaf de inmiddels zelfverzekerde Zethof weer de gelegenheid om zijn spelers van advies te zijn.


Geweldige actie

Vijf minuten later was echte een geweldige actie van Achefay die met een sleepbeweging zijn tegenstander misleidde waarna hijzelf voor de 3-0 zorgde. Zethof wisselde hierna Achefay en Westdijk voor respectievelijk Bosma en Le Congé. Even later kreeg HFC de gelegenheid om de eretreffer te maken: 3-1. Maar de zege kwam zeker niet meer in gevaar. Van Staveren, bepaald nog niet in de vorm van vorig seizoen, werd in de slotminuten door Wendt nog de gelegenheid geboden zijn treffer aan het totaal toe te voegen. En de eindstand te bepalen op 4-1.

Volgende week neemt Noordwijk een voorschot op de wedstrijd om de KNVB-beker tegen Rijnsburgse boys. Zaterdag al is in Rijnsburg het competitietreffen tussen beide ploegen. De Uien doen het ook heel goed en dus is de derby extra interessant. Noordwijk kan echter vertrouwen putten uit het optreden tegen HFC. Omdat het gedegen verdedigd, creativiteit is op het middenveld en met Westdijk, Wendt en Van Staveren kan zorgen voor de nodige productiviteit.


10.000 stappen wandeling

Wandeltocht n Zaterdag 7 september is weer de maandelijkse 10.000 stappen wandeling door Noordwijkerhout.

Om 9.00 uur start de wandeling bij schoenenspeciaalzaak Schouten Schoenen op adres Dorpsstraat 13. Na het traditionele rondje om de Witte Kerk zal in 10.000 stappen, ongeveer 8 kilometer, sportief en gezellig gewandeld worden door Noordwijkerhout. De deelnamekosten zijn € 3,00 inclusief koffie of thee onderweg bij Optisport - De Schelft. Rond 11.30 uur eindigt de wandeling weer in het centrum.

Na afloop kan men vrijblijvend een lichaamsmeting laten doen door leefstijlcoach Yvonne Kuijpers van Your Natural Life in het centrum van Noordwijkerhout. Aan de lichaamsmeting zijn geen kosten verbonden. Meer informatie bij Debby Schouten, tel. 0252-372814 of www.schoutenschoenen.nl

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>