Wieler Circuit Bollenstreek van start in feestend Noordwijk | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Wethouder ter Hark, bijgestaan door de bloemenkoningin, luidt de startbel voor de traditionele kermiskoers. | Foto: WS
Wethouder ter Hark, bijgestaan door de bloemenkoningin, luidt de startbel voor de traditionele kermiskoers. | Foto: WS (Foto: Picasa)
Sport

Wieler Circuit Bollenstreek van start in feestend Noordwijk

Zaterdagmiddag was er in Noordwijk de traditionele kermiswielerronde, die deel uitmaakt van het Wieler Circuit Bollenstreek. Een competitieprogramma speciaal voor streekrenners waarbij er verdeeld over de 6 koersdagen in de diverse gemeenten niet alleen wordt gestreden om een dagoverwinning maar tevens om de leiderstrui.

De kermiskoersen in Noordwijkerhout, Voorhout, Hillegom en twee koersen in Lisse maken het wielercircuit compleet. In Noordwijk was er de eerste koers waarbij er een twintigtal streekrenners op de startlijst stonden Wethouder Roberto ter Hark kreeg van OV-voorzitter John Asselbergs de grote koperen bel in handen om de renners hiermee het startsein te geven.


Belangstelling

De publieke belangstelling was heel behoorlijk en de wielerfans zagen dan ook een levendige koers. Speaker Piet de Ridder voorzag het publiek van alle informatie over renners en hun geleverde prestaties. Bovendien mocht hij een aantal renners extra inspireren door het aankondigen van speciale premies.

Al snel werd duidelijk dat Marc Stouten een grote favoriet voor de uiteindelijke 'leiderstrui'. Want in Noordwijk veroverde hij niet alleen de dag overwinning maar kreeg ook deze leiderstrui voorlopig in zijn bezit. In de eindsprint liet deze coureur zijn concurrenten , respectievelijk Klaas Verhagen en Joran Verkerk achter zich.


Dernykoers

Als extra attractie was er een dernykoers , gereden in twee manches. De deelnemers hieraan waren de grote namen uit het verleden. Op de startlijst prijkte Erik Breukink, ooit derde in de Tour de France En ook Maarten den Bakker, Michael Boogaard, Jelle Nijdam, Mathieu Hermans, , Martin Schalkers, Thijs Zonneveld , Lieuwe Westra Richard Groenedaal en Bart Voskamp. Stuk voor stuk renners die in het verleden tot grote prestaties kwamen. En die naar Noordwijk konden worden gehaald door extra sponsoring door bedrijven uit de Bollenstreek.

De renners rijden achter hun persoonlijke derny. Dat is een historische Franse zogenaamde gangmaakmotor. Een soort opgevoerde bromfiets waarachter de renners hun rondjes rijden. De berijder van de derny is de gangmaker. Een juiste samenwerking tussen renner en gangmaker is in de wedstrijd van groot belang.

De eerste manche werd gewonnen door streekgenoot Thijs Zonneveld. Maar de uiteindelijk winnaar na twee manches werd Eric Breukink. Die dan ook de kus en de bloemen kreeg van de Noordwijkse Bloemenkoningin.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>