Laatste Strandloop was ook de zwaarste | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Het hoge water maakte de laatste Strandloop extra zwaar. | Foto: PR
Het hoge water maakte de laatste Strandloop extra zwaar. | Foto: PR (Foto: )
Sport

Laatste Strandloop was ook de zwaarste

Tijdens de laatste StarBalm Strandloop op 22 augustus was het om 20.22 uur hoog water. Dat betekende voor iedereen lopen in het mulle zand of lopen in de vloedlijn. Een zware loop dus, daar waren alle 230 klassement lopers en 90 losse lopers het wel over eens.

De looptijden waren dan ook 4 tot 7 minuten langer dan de voorgaande lopen. Maar, iedereen accepteerde dit als een van elementen die zich voordoen als je deelneemt aan Strandlopen.
Cock Jue deed zijn best om iedereen, na de zware tocht, binnen te loodsen en te prijzen voor de prestatie die werd geleverd. Medewerkers van StarBalm waren aanwezig om de lopers een warm stick te geven voor de verzorging van de spieren. De jeugd kreeg een opvouwbare waterfles.
Alle lopers konden de chip voor de tijdregistratie inleveren als men dat wilde. Indien lopers volgend jaar weer willen doen, kunnen ze de chip houden.

Om 21.00 uur begon de prijsuitreiking in de kantine van de Sporthal. Het was een hele toer om de bijna negentig prijswinnaars van de 30 klassementen uit te reiken. Die klus was Cock Jue wel toevertrouwd. Binnen een uur was iedereen voorzien van de verdiende prijs. Daarna bedankte voorzitter John Klinkenberg van NOVO alles vrijwilligers voor de geslaagde organisatie bij deze 48e StarBalm Strandloop.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>