Noordwijk en Quick Boys delen de punten | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Emiel Wendt in gevecht met Chima Bosman van Quick Boys. | Foto: OrangePictures / Wim Wobbes
Emiel Wendt in gevecht met Chima Bosman van Quick Boys. | Foto: OrangePictures / Wim Wobbes (Foto: Wim Wobbes)
Sport

Noordwijk en Quick Boys delen de punten

De openingswedstrijd van de Tweede Divisie bracht voor Noordwijk nog niet de volle winst. Maar duidelijk werd wel dat de ploeg van Zethof niets aan kracht heeft ingeboet. En dat er met een gerust hart de volgende stap kan worden gezet naar een succesvol verblijf in de hoogste klasse van het amateurvoetbal.

Onder uiterst zomerse omstandigheden begon Noordwijk op Nieuw Zuid aan de wedstrijd tegen Quick Boys. In deze tijd spreken we niet meer over aartsrivalen want die eer komt inmiddels plaatsgenoot V.v. Katwijk toe. De publieke belangstelling was opvallend genoeg niet overdreven. En ook de Katwijkse supporters lieten, op wat vuurwerk en een klein duinbrandje na, vooraf nauwelijks iets van zich horen.

Noordwijk deelde vooral in de openingsfase de lakens uit waarbij Nick van Staveren tot tweemaal toe in scoringspositie werd gebracht. Maar bij de stevige Hillegommer bleek de topvorm van vorig seizoen nu nog te ontbreken.
Noordwijk-keeper Mike van Vliet kwam aanvankelijk nauwelijks in actie. Ook al omdat de verdediging onder leiding van Rob Overvliet stond als een huis. Waarbij vleugelverdedigers Guy Smit en Huib Oversloot foutloos opereerden. Helaas konden de Noordwijkse middenvelders niet echt potten breken. Vooral spelmaker Thomas Reynaers kreeg geen enkele gelegenheid om een dominante rol te vervullen. Waardoor er, ondanks een Noordwijks overwicht, geen sprake was van vlot lopende aanvalsgolven.


Snoeihard raak

Na een half uur was het plots raak voor Quick Boys,vanuit een Katwijkse corner werd het 1-0. Het was spits de Vré die snoeihard raak kopte. Ook hierna bleef Noordwijk, vooral door snelle omschakelingen, de bovenliggende ploeg. De mogelijkheden die er kwamen werden helaas geen grote kansen. De laatste 5 minuten voor de rust werd de wedstrijd meer open, zocht ook Quick Boys het doel op en leken beide ploegen nog een doelpunt te willen forceren.
Na de rust nam Noordwijk opnieuw het initiatief en werd van Staveren opnieuw op maat bediend. Maar opnieuw ging zijn kopbal naast het doel. Toch kwam Noordwijk langszij. Een ingestudeerde actie na een perfecte corner was de basis. Tjeerd Westdijk bediende Rob Overvliet op maat zodat hij het laatste tikje kon geven: 1-1.

Quick Boys leek even aangeslagen maar gaf Noordwijk opnieuw nauwelijks ruimte om te combineren op het middenveld. Waardoor de lange bal te vaak moest worden gehanteerd.
Een gele kaart voor Reynaars, een drinkpauze, Le Congé voor Achefay, een heel vervelende actie van Quick Boys aanvoerder Ket en dus ook een gele voor Quick Boys waren de wapenfeiten. Trainer Grunholz zette hierna zijn geheime wapen in en wel in de persoon van Martin van Eeuwijk. Maar hoewel hij nog altijd balvaardig is kon hij niet zijn stempel drukken.

De laatste 10 minuten waren vooral spannend ook al omdat beide ploegen met open vizier de winst najoegen. Waarbij Quick Boys uiteindelijk gevaarlijker oogde dan het was. De gelijke stand bleef dan ook gehandhaafd. En daarmee kon uiteindelijk iedereen, vriend en vijand, wel vrede mee hebben.
Zaterdag ontvangt Noordwijk de Koninklijke HFC aan de Duinwetering. Een tweede test voor de ploeg van Kees Zethof, waarbij hopelijk meer valt te halen dan een gelijk spel.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>