Timmeren en zagen | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Onder een heerlijk zonnetje werd er druk gebouwd aan hutten. | Foto: Ina Verblaauw
Onder een heerlijk zonnetje werd er druk gebouwd aan hutten. | Foto: Ina Verblaauw (Foto: )

Timmeren en zagen

Onder perfecte weersomstandigheden werd de afgelopen week weer het Huttendorp gebouwd. Het grootste kinderevenement in Noordwijk tijdens de zomervakantie. Meer dan 220 kinderen in de leeftijd 5-14 jaar waren maandag t/m donderdag druk aan het timmeren, zagen en verven op het grasveld nabij de 's-Gravendijckseweg. Bij de start op maandagochtend mochten ouders een uurtje assisteren bij het ophalen van de houten planken, daarna was het aan de kinderen en één van de 40 vrijwilligers om een bouwwerk te maken.

Door Ina Verblaauw

Nieuw dit jaar is dat de kinderen een bouwvergunning moesten aanvragen bij de leiding om een verdieping op hun hut te bouwen. Als de constructie solide genoeg was, werd de vergunning op de hut getimmerd en mocht er verder worden gebouwd. Eén restrictie gold: als je op de verdieping staat, mag er niemand op de begane grond in de hut zijn.

Het thema van dit jaar was Huttenbouw Got Talent. De laatste middag een talentenjacht op een podium voor het toegestroomde publiek: mede bouwers, ouders en grootouders. Live zingen, dansen, playbacken, een mop vertellen: alles was mogelijk. Voor een jury bestaande uit wethouder Dennis Salman, acteur Paul van Gorcum en organisator Huttenbouw Wim Eshuis deden de kinderen met in totaal 22 acts hun uiterste best. De winnaar werd Kiano, die live de hit van Andre Hazes "Leef" met veel vuur vertolkte.

Er werd niet alleen getimmerd; allerlei spelletjes kwamen aan bod. Twee sportcoaches zorgden in de middag voor een leuke conditie training. De EHBO-ploeg had het erg rustig. "Slechts spijkers en splinters", aldus de dames. Huttendorp wordt jaarlijks mogelijk gemaakt door vele sponsoren. De grootste zijn Van der Putten voor het aanleveren en weer afvoeren van het hout, Supermarkt Dirk voor de patat en hamburgers, Praxis voor het leveren van de verf en de gemeente Noordwijk voor het beschikbaar stellen van de grond, de hekken en de elektra. Met nog een ijsje tot besluit, werd het Huttendorp gesloten.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>