'Noordwijkse jaarrekeningen onbetrouwbaar' | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Foto: Cor de Mooy
Politiek

'Noordwijkse jaarrekeningen onbetrouwbaar'

De Noordwijkse gemeenteraad heeft een brief ontvangen van Registeraccountant drs. L.W.Verhoef. Hij heeft zich ten doel gesteld om de door hem vastgestelde misstanden bij gemeenten en provincies aan de kaak te stellen. Hij spreekt herhaaldelijk van een enorme boekhoudfraude als het gaat om de gebruikelijke manier van gemeentelijk administratief geldbeheer.

In een brief aan de Noordwijkse raad maakt Leo Verhoef duidelijk dat naar zijn inzichten er verkeerde aannames zijn gemaakt betreffende de jaarrekeningen van voormalig Noordwijk en Noordwijkerhout. De rekening van baten en lasten over 2018 voor Noordwijk sluit met een nadelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,3 miljoen. Volgens Verhoef leert de jaarrekening dat er in werkelijkheid voor Noordwijk een nadelig saldo is vast te stellen van € 3,0 miljoen.
Voor Noordwijkerhout komt hij volgens zijn methode tot een gelijksoortige conclusie. De rekening van baten en lasten over 2018 sluit officieel met een nadelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,2 miljoen. Het werkelijke saldo van de baten en de lasten is volgens de methode van Verhoef een nadelig saldo van € 3,3 miljoen. Verhoef uit dan ook kritiek op de goedkeuring van de stukken door de accountant.

Het is echter een feit dat de Raad van Tucht en het College van Beroep de door hem al eerder heel officieel aangeklaagde accountants telkens vrijuit lieten gaan. Daaruit kan men concluderen dat de registeraccountant de plank volledig misslaat. Het is nu aan de gemeenteraad om de brief van Leo Verhoef wel of niet serieus te nemen. 
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>