Anne Cor Groeneveld brengt dichtbundel uit | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Anne Cor Groeneveld presenteert  zijn gedichtenbundel ‘Je bent wat je deelt’. | Foto: Wim Siemerink
Anne Cor Groeneveld presenteert zijn gedichtenbundel ‘Je bent wat je deelt’. | Foto: Wim Siemerink (Foto: )
Cultuur

Anne Cor Groeneveld brengt dichtbundel uit

'Je bent wat je deelt'. Deze filosofische woorden sprak Anne Cor Groeneveld ooit uit. Later werd hij hierop aangesproken door zijn vriend Sander Pardon. Wat uiteindelijk deze maand resulteerde in de presentatie vaneen dichtbundel . Die vanaf nu bij boekhandel van der Meer in de verkoop ligt. Waarmee Groeneveld wel degelijk zijn verzameling gedichtjes deelt met de lezer.

Noordwijker Anne Cor Groeneveld gold jarenlang als autoriteit binnen de historische en eigentijdse luchtvaart en vervulde diverse functies als bestuurder. Maar uitgever Sander Pardon schrijft op de achterpagina:' Minstens zo boeiend is echter de mens Anne Cor, die nog steeds droomt, dagelijks deelt wat hem bezielt en laat merken wat hem blij maakt.'


Boerenzoon

Dat deze van oorsprong Brabantse boerenzoon zich al meer dan 50 jaar aan dichten wijdt is nauwelijks bekend. Maar nu er een boekje met daarin zijn verzameling is uitgegeven, kunnen velen kennis maken met die andere kant van hem. Groeneveld dichte dus jarenlang in stilte. Zoals een van zijn verzen omschrijft: 'op zoek naar diepte schijnt het licht en met gesloten ogen voel ik oneindige verte die de stilte mij laat zien.
Uiteindelijk sprak dus Sander Pardon, eigenaar van Leven Magazine en Mercurius Media, hem er dus op aan dat hij dit voor zichzelf hield en niet deelde met de mensen om hem heen.

In een gezellige bijeenkomst met vrienden en relaties overhandigde Anne Cor Groeneveld een eerste exemplaar van zijn dichtbundel aan zijn grote liefde, Lucia Salman. Daarna aan een aantal zeer speciale vrienden en vriendinnen. Hij moest dus bekennen dat hij al vele jaren gedichtjes schrijft, die op een stapeltje in een van de bureaukastjes werden verzameld.
Anne Cor: 'Ik schreef over verschillende zaken. Soms over de liefde, soms over vreugde en soms over verdriet. Altijd geïnspireerd door cultuur, want cultuur is wat veel mensen met heel verschillende achtergronden kan verbinden'. Hij weet dit uit ervaring o.a. als voorzitter van Kleyn Koor Academy, waarbij jongeren, niet alleen door hem, worden gestimuleerd bij het creatief ontwikkelen van hun muzikaal en cultureel bewustzijn.


Je bent wat je deelt

De gedichtenbundel van Anne Cor Groeneveld heeft als titel het levensmotto van de voormalig vliegenier, 'Je bent wat je deelt'. Met het uitbrengen van de bundel brengt hij dit opnieuw in praktijk.

De zeer fraai uitgevoerde en met indrukwekkende foto's geïllustreerde dichtbundel is te koop voor € 15,00 bij boekhandel van der Meer. Anne Cor Groeneveld benadrukt nog eens dat de opbrengst volledig wordt geschonken aan het Da Vinci Comité waardoor steun kan worden gegeven aan stichting Hoogvliegers. De organisatie die rondvluchten in speciaal aangepaste vliegtuigen organiseert voor ernstig zieke kinderen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>