19 sollicitanten voor burgemeesterspost | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Wie wordt de opvolger van interim-burgemeester Hermans? Er zijn 19 sollicitanten. | Foto: Archief
Wie wordt de opvolger van interim-burgemeester Hermans? Er zijn 19 sollicitanten. | Foto: Archief

19 sollicitanten voor burgemeesterspost

Voor het burgemeesterschap van Noordwijk hebben 19 kandidaten hun belangstelling kenbaar gemaakt bij Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland. De nieuwe burgemeester zal naar verwachting eind januari 2020 in functie treden.
De sollicitanten zijn veertien mannen en vijf vrouwen. Ze variëren in leeftijd van 42 tot 60 jaar. Onder hen heeft een aantal ervaring in het openbaar bestuur, ook zijn er sollicitanten uit het bedrijfsleven.

Commissaris Jaap Smit voert de komende maanden gesprekken met de sollicitanten. Daarna overlegt hij met de vertrouwenscommissie over zijn bevindingen. De commissaris streeft naar een breed samengestelde, hoogwaardige selectie.

Na gesprekken tussen de vertrouwenscommissie met de geselecteerde kandidaten, wordt er door de commissie een aanbeveling gedaan op basis van het profielschets die eerder door de gemeenteraad is vastgesteld. De gemeenteraad zal naar verwachting in juni twee kandidaten voordragen aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, waarbij de raad een voorkeur aangeeft voor één van beide kandidaten. In beginsel volgt de minister de aanbeveling van de gemeente, tenzij zich bijzondere omstandigheden voordoen.

Mevrouw Jon Hermans-Vloedbeld iblijft aan als waarnemer tot het moment waarop de vacature is vervuld.
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>