Het deel van Bronsgeest waar nu nog de Geluksklaver staat te bloeien moet behouden blijven voor de bollenteelt als fleurige entree van Noordwijk. | Foto: WS
Het deel van Bronsgeest waar nu nog de Geluksklaver staat te bloeien moet behouden blijven voor de bollenteelt als fleurige entree van Noordwijk. | Foto: WS Foto: Picasa

Toch plannen voor gedeeltelijke bouw op Bronsgeest

Algemeen Politiek

Het college wil een gedeeltelijke bebouwing van Bronsgeest door uitvoering te geven aan de afspraken met betrekking tot de bouwclaim.De wens is een woningbouwprogramma deels met woningen in het sociale segment en deels met woningen in het middensegment.


Men wil de financiële last die op het gebied drukt voor een gedeelte compenseren met een gemiddelde woningdichtheid van 35 woningen per hectare. Om de bollenteelt als een aantrekkelijke entree van de kern Noordwijk zo mogelijk te behouden moet de grond wel optimaal worden benut. Als gevolg daarvan wordt parallel langs de Gooweg gebouwd. Het stuk tegen de Bronsgeesterweg aan, waar eerder tijdelijke woningen zouden worden gesitueerd, blijft behouden voor bollenteelt.

Inmiddels is het college bestuurlijk in overleg getreden met de provincie over een verkenning naar potentiële alternatieve locaties voor Bronsgeest. Naar aanleiding hiervan is de afspraak gemaakt om gezamenlijk een opdracht te verstrekken aan een onafhankelijk bureau om deze verkenning uit te voeren. Ook worden er afspraken gemaakt over de coördinatie van de bestuurlijke besluitvormingsprocessen van de provincie en de gemeente.

Uit de krant