Flower Parade moest 'even de knoppen omzetten' [Foto's] | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Foto's

Flower Parade moest 'even de knoppen omzetten'

'Het is een bijzonder corsojaar'. Daarmee begon corsovoorzitter Dirk Hogervorst zijn welkomstwoord tijdens de ontvangst van de Flower Parade in Noordwijk. Daarmee niet alleen wijzend op de barre weersomstandigheden waardoor de Flower Parade binnen moest blijven. Maar ook herinnerend aan de vrieskou bij het Bloemencorso van de Bollenstreek waardoor ook dit corso binnen moest overnachten.

Traditioneel verwelkomt de gemeente Noordwijk het Rijnsburgse corso en met name het corsobestuur en belangrijke sponsoren, wanneer het corso op de K.W. Boulevard arriveert. Deze keer was de ontvangst daardoor op zondag waarbij wethouder Sjaak van den Berg iedereen een welkom toeriep. Hij zei apetrots te zijn op de samenwerking tussen de Flowerparade en de gemeente Noordwijk. 
Hij memoreerde daarbij de belangrijke rol die de hulpdiensten maar vooral ook de vele vrijwilligers vertolkten. Vol lof uitte hij zich ook over de flexibiliteit van eenieder zoals corsobestuur, ambtelijke organisaties en vrijwilligers. Waardoor er uiteindelijk toch nog gesproken kan worden van een geslaagd evenement.


Teleurstelling
Voorzitter Hogervorst zei dat er al vroeg in de week was gekeken naar mogelijkheden en onmogelijkheden die er zouden zijn in het kader van de voorspelde storm. Zaterdagochtend om acht uur viel het besluit om geen rit door de dorpen te maken maar binnen te blijven. Hogervorst: Een teleurstelling die we eerst even moesten verwerken. Maar direct daarna ging de knoppen om en nu kunnen we vaststellen dat het in bloemenveiling Flora Holland een geweldig en zeer geslaagd feestje is geweest.


Publiciteit
De 74e editie van de Flower Parade kreeg meer publiciteit in de landelijke pers dan ooit. Radio, Tv en landelijke ochtendbladen maakten uitgebreid melding van de gemaakte keuzes. En omroep Max verzamelde genoeg beelden om ook dit jaar via een tv-uitzending, met de Flower Parade een miljoenenpubliek te bereiken.

Uiteindelijk bleek dat er bijzondere grote aantallen bezoekers in Rijnsburg en in Noordwijk konden worden verwelkomd. De binnententoonstelling in veiling Flora was er voor enkele duizenden liefhebbers. En op de K.W. Boulevard in Noordwijk genoten opnieuw een groot aantal regiobewoners en toeristen van de prachtige bloemenarrangementen op praalwagens en andere voertuigen. Naast de gebruikelijke markt op het Vuurtorenplein was er bovendien op de Oranjepromenade 'het Bloemig Festival', een zomermarkt met een bijzonder groot aantal kramen. 

Al met al was het volgens wethouder Sjaak van den Berg, ook al door de meer dan 12.000 bezoekers bij het Bloemenfestival in de Kapel, een bijzonder geslaagde bloemenweek. Zijn trotse slotopmerking 'in Noordwijk is altijd wat te beleven', kreeg van de toehoorders dan ook een warm applaus.
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>