| Foto: Wim Siemerink
| Foto: Wim Siemerink Foto: Picasa
Foto's

Bloemenfestival 2019 in teken van verbinding

Algemeen

Het regionale bloemenweekend van augustus begon in Noordwijk officieel met de opening van het Bloemenfestival in de bekende visserskapel aan de Hoofdstraat. Een kleinschalige maar kwalitatief zeer hoogwaardige  tentoonstelling van zomerbloemen.  

Wethouder  Sjaak van den Berg van cultuur verrichte, in het bijzijn  van een aantal speciale gasten, de officiële openingshandeling. Hij vroeg in zijn toespraak vooraf eerst nog eens aandacht voor de speciale omgeving waar het bloemenfestival plaats vind. Naar zijn mening passen de feeërieke bloemenarrangementen van Jessica Keet perfect in de sfeer van de oude visserskapel en sluit het festival naadloos aan bij het Noordwijkse thema 'Cultuur Verbindt'. Ladyspeaker Marjolijn van der Jagt kon vol enthousiasme meedelen dat er al een enorme belangstelling voor het festival werd getoond en dat er de eerste dag meer dan 2000 bezoekers de geuren en kleuren van het festival hadden bewonderd. 

Zij prees de geweldige prestatie van arrangeur Jessica Keet en noemde daarbij ook de geweldige samenwerking met de exploitant van de kapel,  ' Klooster  events art & design'.
In het bijzijn van de Noordwijkse Bloemenkoningin mocht wethouder Sjaak van den Berg voor het bekende fotomoment, de laatste hand leggen aan het arrangement van 'de versierde fiets'.
De tentoonstelling is geopend tot en met zondag. De dag waarop het Bloemenfestival zich verbind met de Flower Parade en 'Bloemig Festival', die beiden op de K.W. Boulevard te bewonderen waren

| Foto: Wim Siemerink
| Foto: Wim Siemerink
| Foto: Wim Siemerink
| Foto: Wim Siemerink

Uit de krant