Burgemeester sluit 'Home' | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
| Foto: PR
| Foto: PR

Burgemeester sluit 'Home'

Op last van burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld is het pand aan De Grent 14 gesloten voor de duur van 2 weken. Deze maatregel is door haar genomen na de vondst van een explosief bij het pand 'Home' aan De Grent. Daarnaast is er bij een woning aan de Binnenweg een explosief ontploft. Een particulier beveiligingsbedrijf en de politie houden extra toezicht. 

Burgemeester Hermans geeft als verklaring voor de sluiting van het desbetreffende pand: "Ik neem deze bestuurlijke maatregel, omdat onze inwoners, ondernemers en toeristen zich veilig moeten voelen in ons uitgaansgebied. Wij doen er alles aan om de openbare orde en veiligheid te waarborgen."

De politie en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) hebben de omgeving vanmorgen uitgebreid onderzocht. Door de explosie is er schade aangericht aan diverse woningen aan de Binnenweg. Er zijn geen gewonden gevallen.

In overleg met de burgemeester van Noordwijk en de politie is op dinsdag 6 augustus besloten de deuren van HOME tijdelijk te sluiten. Dit naar aanleiding van een melding van de aanwezigheid van een explosief op De Grent ter hoogte van de club. "We willen het onderzoek niet in de weg lopen en daarom is het verstandig onze deuren twee weken te sluiten", aldus eigenaar Robert Ruigrok. 

"De veiligheid van onze gasten staat voorop. Wanneer iemand HOME betreedt moet hij/zij zich veilig voelen. Dit kun je alleen bewerkstelligen door een strikt deurbeleid te voeren. Elk weekend kijken onze portiers erop toe dat gewenste bezoekers toegang krijgen en ongewenste bezoekers worden geweigerd op grond van onze huisregels. Wanneer een gast wordt verzocht huiswaarts te gaan, wordt dit ons niet altijd in dank afgenomen", aldus pandeigenaar en bedrijfsleider Marco Arnoldus.

Robert Ruigrok: "We willen dit nu zo snel mogelijk achter ons laten en ons weer richten op onze zomeractiviteiten. Vanaf woensdag 21 augustus zal HOME weer geopend zijn voor haar 'Homies'."

 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>