Veel bewondering voor Levende Beelden aan zee [Foto's] | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Deze kwakzalver trok gelukkig geen echte kiezen. | Foto en tekst: Ina Verblaauw
Deze kwakzalver trok gelukkig geen echte kiezen. | Foto en tekst: Ina Verblaauw (Foto: )
Foto's

Veel bewondering voor Levende Beelden aan zee

Het massaal toegestroomde publiek kon zondag 4 augustus op de Koningin Wilhelmina Boulevard genieten van de tientallen levende beelden die aan beide zijden van de boulevard stonden opgesteld. Er werd volop gefotografeerd door het publiek. Ook het standbeeld van Koningin Wilhelmina tegenover Hotel van Oranje werd daarin meegenomen. Tot grote hilariteit van de toerist om daarna te ontdekken dat het hier een echt standbeeld betrof.

Eén van de deelnemers aan dit festival is Cat Rook uit Arnhem. "Ik doe dit zo'n 8 keer per jaar. De kunst is om lang stil te staan. Niet bewegen terwijl er om je heen van alles gebeurt, is een heel prettige ervaring; bijna therapeutisch. Een inmiddels uit de hand gelopen hobby". De meeste beelden worden geleverd door Beeldje.nl "De beelden staat drie kwartier en pauzeren daarna een half uur, om schmink bij te werken en vooral veel water te drinken", aldus Marloes Wijnhoff, die dit jaar met allemaal nieuwe beelden kwam: 28 vaste acts en 3 lopende. "Dit jaar is er veel meer actie. Een aantal beelden speelt zelfs een kort verhaal". Zoals "de kwakzalver", die een kies trok bij een meisje met pijn in de mond. Of "wat schaft de pot", waarbij publiek aan tafel werd uitgenodigd en een sok uit een pan gepresenteerd kreeg. Bijzonder waren ook de twee poortwachters aan de kop van de Hoofdstraat, die het publiek de doorgang versperde, wat met een grote grijns op het gezicht werd geaccepteerd.

Organisator van o.a. dit festival is FEIN. Nico Stokman toonde zich zeer tevreden. "Je kunt over de hoofden lopen, zo druk. En het verloop allemaal heel kalm en gemoedelijk". En voegt hij er aan toe: over twee weken weer Cirque des Dunes mét vuurwerk`. Bij alle beelden stond een spaarpot, waar geld in kon worden gedaan. De opbrengst gaat naar de KNRM.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>