Opening Calorama Speeltuin | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Foto: Ina Verblaauw

Opening Calorama Speeltuin

Begin maart werden alle kinderen uit de woonwijk Calorama uitgenodigd om in De Wieken mee te denken over de inrichting van de speelplek op het landje tegenover benzinestation Peut. Ruim 40 kinderen namen de uitnodiging aan en maakten hun wensen kenbaar.

Door Ina Verblaauw

Vrijdag 26 juli werd de speeltuin geopend door wethouder Dennis Salman. In zijn toespraakje richtte hij zich tot de aanwezige kinderen. "We hebben heel goed geluisterd naar wat jullie zouden willen. Er zijn schommels, een prachtige glijbaan en klimtoestellen. Jullie wilden ook graag een veldje om te voetballen of andere spelletjes te doen en een plekje om te picknicken". De openingshandeling, het doorknippen van een lint, liet hij over aan twee kinderen: Sofia (5) en Joris (7). Na deze handeling stormden de kinderen de speeltuin in.

Jenneke van der Zon, verantwoordelijk voor de speelvoorzieningen in Noordwijk, geeft nog een toelichting op de inrichting van de speeltuin. "Alle toestellen zijn gemaakt van het Europese hardhout Robinia, er zijn vijf nieuwe bomen bijgeplant en de totale ruimte is gebruikt voor de speeltuin. De speeltuin is helemaal omheind en er is slechts één uitgang aan De La Brassecour Caanstraat".

De speeltuin is nog niet helemaal af. Er komen nog bankjes en prullenbakken en borden met verboden voor honden en verboden te roken. Ook dat was een wens van de kinderen. En er ontbrak nog een naam voor de speeltuin. De kinderen konden die vrijdag kiezen uit zes namen. Met grote meerderheid werd gekozen voor de naam: Calorama Speeltuin. Ook dit bord zal binnenkort worden geplaatst.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>