Uitzonderlijk talent Adriaan Hoek in vierde concert van Zomerserie Muziek in Jeroen | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Adriaan Hoek
Adriaan Hoek (Foto: PR)

Uitzonderlijk talent Adriaan Hoek in vierde concert van Zomerserie Muziek in Jeroen

Donderdag 1 augustus bespeelt de zeer getalenteerde Adriaan Hoek het Knipscheer-orgel in de Oude Jeroenskerk.

Ter illustratie: in de afgelopen drie jaar won hij zeven eerste prijzen op internationale orgelconcoursen in Nederland, Duitsland, Italië en Amerika. Vanwege zijn prestaties op het International Schnitger Organ Competition te Alkmaar (2015) en de Grand Prix d'ECHO in Treviso (Italië 2018) mocht hij zich zowel in 2016 als 2018  "The Young ECHO Organist of the Year" noemen.

Adriaan Hoek studeerde orgel en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium waar hij in 2016 summa cum laude afstudeerde als Master of Music. Zijn docenten waren Ben van Oosten, Bas de Vroome, Hayo Boerema en Aart Bergwerff.

In de afgelopen jaren concerteerde Adriaan in diverse prestigieuze series in binnen- en buitenland. Naast internationaal concertorganist, is Adriaan sinds 2015 als cantor-organist verbonden aan het Ikazia Ziekenhuis te Rotterdam en is hij actief als dirigent en begeleider van diverse koren, ensembles en orkesten.

Op het concert van a.s. donderdag staan o.a. werken van Felix Mendelssohn, J.S. Bach en César Franck op het programma. Zie ook www.muziekinjeroen.nl.

Het concert, niet allen te horen, maar ook te zien op een groot videoscherm, begint om 20.15 uur. Na afloop wordt, onder het genot van een drankje, nagepraat met organist en bezoekers.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>