Logo denoordwijker.nl
In de kapel worden bloemenarrangementen  en mensen verbonden. | Foto: Wim Siemerink
In de kapel worden bloemenarrangementen en mensen verbonden. | Foto: Wim Siemerink (Foto: Wim Siemerink)

Bloemenfestival wordt een feest van geuren en kleuren

In augustus beleeft Noordwijk opnieuw een spraakmakende editie van het traditionele Bloemenfestival. In de sfeervolle omgeving van 'Klooster events, art& design' zullen geselecteerde bloemenkwekers hun bijzondere producten gaan tentoonstellen, in arrangementen die volledig passen in het voor dit jaar gekozen thema: 'Culturele verbinding'.

De Noordwijkse stichting Bloem en Zee kent al jaren een geweldige samenwerking met stichting 'Rijnsburgs bloemencorso'. Met hun Flowerparade als tweede hoogtepunt wordt het daarom van 7 tot en met 11 augustus in Noordwijk opnieuw smullen voor de echte bloemenliefhebbers. Stichting Bloem en Zee heeft zich wederom verzekerd van de medewerking van internationaal bloemenarrangeur Jessica Keet, die met haar team de kapel aan de Hoofdstraat zal veranderen in een waanzinnige totale verbinding van schitterende bloemen met een oogstrelend themadecor. In het decor zal een heel duidelijk worden gezocht van Noordwijk aan zee met de andere kernen. We mogen alvast verraden dat het Witte kerkje van Noordwijkerhout daarbij niet zal ontbreken.

Toonaangevende kwekers en veredelaars

Projectmanager Marjolijn van der Jagt meldt ons dat er vele duizenden kleurige en geurige bloemen en planten zullen worden gepresenteerd. Ze benadrukt nog eens de nauwe samenwerking met de gemeente Noordwijk en Klooster Events en wijst erop dat toonaangevende kwekers hun mooiste bloemen zullen showen, waaronder heel veel zomerbloeiers. Veredelaars laten liefhebbers kennismaken met de nieuwste variaties van onder andere rozen, gerbera's, gladiolen en decoratiegroen. Op woensdag 7 augustus gaan de deuren aan de Hoofdstraatzijde van de kapel open. Tot zondagavond verwachten de organisatoren zo'n 10 000 bezoekers van al het moois te laten genieten. De entree is zoals gebruikelijk gratis. De openingstijden zijn donderdag tot en met zondag van 10.00 tot 21.00 uur. Op zondag gaan om 17.00 uur de deuren weer dicht.

Meer berichten