Afbeelding
foto's

Twee arrestaties na overval op TuinExtra

Algemeen

Veel commotie was er vanochtend rondom het tuincentrum TuinExtra nadat er in de winkel een overval plaatsvond. 

Een bron meldt ons dat er mogelijk drie gewapende overvallers binnenkwamen. Wat de overvallers beoogden is nog onduidelijk. In heel korte tijd was de politie ter plekke en heeft direct al een van de overvallers gearresteerd. Twee anderen zouden zich hebben verscholen in een ander deel van het bedrijf. Een tweede overvaller is in de loop van de morgen gearresteerd in zijn auto op de N206 ter hoogte van Sassenheim. Dit meldt een woordvoerder van de politie.

Of er, behalve de personeelsleden, al veel klanten aanwezig waren is nog onduidelijk. Het parkeer terrein werd door de politie natuurlijk direct afgezet. Heel veel agenten en bovendien een arrestatieteam bezetten het parkeerterrein.

Een familielid van een van de Noordwijkse medewerkers vertelt ons dat er iemand met een pistool is geslagen en met een verwonding aan het oor naar het ziekenhuis is gebracht. Een woordvoerder bevestigd ons slechts dader één verdachte is aangehouden. Over meer slachtoffers wordt nog geen mededeling gedaan. De medewerkers van het tuincentrum kregen volgens het eerder genoemde familielid, direct al ondersteuning van slachtofferhulp In de bedrijfskantine zou men gezamenlijk aan de koffie zijn gegaan

Rond 10.00 uur vertrokken er twee auto's met leden van het arrestatieteam compleet met bivakmutsen vanaf het parkeerterrein. Nadat zij, duidelijk zichtbaar voor de aanwezige pers, eerst de kogelvrije vesten hadden aangetrokken. De auto's reden richting de Leeweg. Boven het gebied begon een helikopter direct daarop aan een zoektocht. Kennelijk verwachtte men dat de daders kans hadden gezien het tuincentrum te ontvluchten en zich ophielden in het omliggende poldergebied. De woordvoerder bevestigde nog ontkende dit, maar liet weten dar er een tijd van lang wachten was aangebroken. Rond elf uur kwamen de auto's van het arrestatieteam weer terug op het parkeerterrein en begaven zich direct naar binnen bij het tuincentrum. 

Het parkeerterrein is inmiddels door de politie weer vrijgegeven.
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant