Sportvissers halen geld op voor Kika | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Foto:

Sportvissers halen geld op voor Kika

Tijdens het NK Makreelroken van zaterdag 1 juni werd dankzij de verkoop van de gerookte makrelen en de sponsoren een prachtig bedrag van ruim € 2.000 opgehaald voor Kika, Stichting Kinderen Kankervrij.

Door Ina Verblaauw

Zaterdag 6 juli werd bij De Sportvisser de cheque overhandigd aan Rien Schimmel, die namens Kika aanwezig was. Voorzitter Peter van Dam van de Sportvissers was trots op de sponsoren en de vrijwilligers die deze middag mogelijk maakten.

Rien vertelde over het werk dat de vele vrijwilligers landelijk doen om geld op te halen om meer onderzoek te verrichten. Hij kon vertellen dat alle kennis op dit gebied inmiddels is ondergebracht op één plek: Het Prinses Maxima Centrum in Utrecht.

Wethouder Sjaak van den Berg uitte zijn waardering voor de sportvissers, dat de wedstrijd ervoor heeft gezorgd dat zo'n mooi bedrag werd opgehaald voor Kika. Door de verkoop van de 700 makrelen, gratis ter beschikking gesteld door rederij Vrolijk uit IJmuiden, en de financiële bijdrage door Schut & Partners en hengelsport Ons Stekkie, dagbesteding uit Katwijk, kon een bedrag van € 2.200 worden overhandigd aan Kika.

Terwijl die overhandiging plaatsvond, nam Martina Schut van Schut & Partners even het woord. "We hebben grote bewondering voor de leden van De Sportvisser. Regelmatig nemen zij de mensen met een beperking van Ons Stekkie onder de hoede om ze te begeleiden bij het vissen en ze te laten deelnemen in de club. Daarom hebben we besloten er nogmaals € 1.000 bovenop te doen voor Kika". Na vlug met een viltstift het eindbedrag aan te passen kon de overhandiging aan Rien Schimmel plaatsvinden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>