Space Expo viert vijftig jaar maanlanding | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
| Foto: Marcel Verheggen
| Foto: Marcel Verheggen
Cultuur

Space Expo viert vijftig jaar maanlanding

Met ruim 250 gasten blikte Space Expo afgelopen vrijdag feestelijk terug op de historische gebeurtenis van 21 juli 1969: de dag dat Neil Armstrong de eerste stap op de maan zette. Een middag vol presentaties, muziek en bijzondere verhalen. ESA astronaut André Kuipers lichtte toe waarom de eerste Apollo maanreizen zo knap en bijzonder waren. Ook nam Kuipers het publiek mee in de toekomst. Hij informeerde de aanwezigen over de meest actuele plannen om opnieuw naar de maan te reizen.

Daarnaast hield Ole Hellfritzsch van het bedrijf Poly een bijzondere presentatie over communicatie in de ruimtevaart. Neil Armstrong sprak zijn legendarische woorden "That's one small step for a man, one giant leap for mankind" door zijn Poly-headset toen hij voet zette op de maan. Hellfritzsch vertelde over de rol van communicatie bij de maanlanding én de ontwikkelingen in de vijftig jaar sindsdien.
Roberto ter Hark, de Noordwijkse wethouder ruimtevaart, vertelde over Space Campus Noordwijk, een centrum in ontwikkeling voor het Nederlandse, maar ook het internationale ruimtevaartnetwerk. De positie van de Space Campus in Noordwijk is uniek, direct naast ESA ESTEC gelegen, het grootste ruimtevaart technologiecentrum van Europa. Ook is hier inmiddels het Galileo Reference Centre van de EU gevestigd en zijn er al veel andere space gerelateerde bedrijven.Daarnaast stond Space Expo nadrukkelijk stil bij de kwetsbare planeet aarde. Door ruimtevaart kunnen we klimaatproblemen op aarde steeds beter in beeld brengen en monitoren. De opbrengst van het evenement wordt daarom gebruikt om bezoekers aan het ruimtevaartmuseum te inspireren om nog beter voor onze planeet te zorgen.
Space Connect werd mede mogelijk gemaakt door Radisson Blu Palace Hotel, Rabobank, Decos en Poly.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>