Bloemenfestival staat in teken van culturele verbinding | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Voorzitter Morssink overhandigt de folder aan mevrouw van der Hulst en haar beide dochters. | Foto: WS
Voorzitter Morssink overhandigt de folder aan mevrouw van der Hulst en haar beide dochters. | Foto: WS (Foto: Picasa)

Bloemenfestival staat in teken van culturele verbinding

De officiële aankondiging van het Bloemenfestival 2019 had een speciaal tintje. De voorzitter van de organiserende stichting Bloem en Zee Alfons Morssink, verwelkomde in de hotels van Oranje naast de aanwezige pers, een drietal speciale gasten. Dat waren de echtgenote en de 2 dochters van het op 7 mei overleden bestuurslid Piet van der Hulst.

Morssink verduidelijkte dat het afscheid nemen van Piet van der Hulst bij velen zwaar was gevallen en merkte daarbij op: 'Wij hebben dit bedacht als een eerbetoon aan Piet. Hij was beslist niet al te opvallend aanwezig maar speelde sinds zijn komst in Noordwijk nadrukkelijk een hoofdrol in onze organisatie'. De voorzitter kenschetste dat de problemen met zijn gezondheid Piet van der Hulst er niet van weerhield om actief zijn taken uit te blijven voeren. Bij de publieke presentatie van 'de Mooiste file' van dit jaar, moest hij echter toch verstek laten gaan. Zijn geest was nog vitaal, zijn lichaam liet hem in de steek. Hij wist toen al dat er snel een eind aan zijn leven zou komen. Opvallend genoeg zei hij daar zelf over: 'Het was prachtig allemaal. Ik ga als een blij mens'.

Van der Hulst hield dus niet zo van nadrukkelijk in de schijnwerpers staan. Maar deed in de stichting 'Bloem en Zee gewoon waar hij goed in was: verkopen. En met name de sponsorwerving bij 'de Mooiste file van Nederland' en 'Bloemenfestival aan zee' was de niet gemakkelijke taak die hem kennelijk op het lijf was geschreven'.

Na zijn werkzame leven als ondernemer in de bloementeelt, met daarin heel veel nationale en internationale relaties, verhuisde Piet van der Hulst van Voorhout naar Noordwijk. Omdat hij graag contact wilde maken met zij nieuwe dorp en om bovendien iets om handen te hebben zocht hij een bezigheid als vrijwilliger. De Stichting Bloem en Zee verwelkomde hem direct enthousiast. Morssink nogmaals: 'Een stille kracht die met ogenschijnlijk gemak zijn taken perfect uitvoerde en het verkopen van Bloemenbadplaats Noordwijk aan de sponsoren tot kunst verhief. We hebben heel veel aan Piet te danken'. En richting de familie: 'Als eerbetoon aan hem willen wij u graag de eerste folder van het Bloemenfestival 2019 overhandigen'.

Mevrouw van der Hulst en haar dochters Annemiek en Elise verduidelijkten dat vader Piet zijn taak tot op het laatst heel serieus nam en een gedetailleerde administratie betreffende zijn taken bij hield. Bestuurslid Marjolijn van der Jagt beschreef zijn rol bij de ondersteuning aan arrangeur Jessica keet.' Als er extra bloemen nodig bleken dan zei Piet 'dat regel ik' en dan kwam het via zijn zakelijke contacten ook prima voor elkaar'.

Het Bloemenfestival in de Oude Visserskapel in de Hoofdstraat is dit jaar van 7 tot en met 11 augustus. Het slotakkoord was voor Morssink: 'Voor het eerst dat Piet er niet bij is. Het gekozen thema 'Culturele verbinding' past echter geheel in de sfeer waarin we Piet van der Hulst zullen blijven herinneren. Zoals hij dat deed, bloemen en mensen vanuit de gehele wereld in brede zin met elkaar verbinden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>