Eeuwfeest in noodhuisvesting | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Projectleider Mark van Oostrum zegt geruststellend over de herontwikkeling bij SJC: ’Alles loopt op rolletjes’. | Foto: Wim Siemerink
Projectleider Mark van Oostrum zegt geruststellend over de herontwikkeling bij SJC: ’Alles loopt op rolletjes’. | Foto: Wim Siemerink (Foto: Picasa)

Eeuwfeest in noodhuisvesting

De met veel politieke publiciteit aangekondigde herontwikkeling van het SJC-sportpark blijkt door de gemeente Noordwijk minder voortvarend te kunnen worden afgewerkt dan werd voorzien. De belofte, dat tegelijkertijd met de jubileumviering van het 100-jarig bestaan in september 2020, ook de opening van de nieuwe accommodatie zou kunnen worden gevierd, wordt niet waar gemaakt.

Door Wim Siemerink

De grote vertraging bij de herontwikkeling is een tegenvaller voor de club en de supporters. Op het voormalig clubgebouw werd door de wethouder de beloofde tijdlijn met veel overtuiging gepubliceerd. Maar helaas is dit een loze belofte gebleken. De eerste grote teleurstelling bij de vele hardwerkende vrijwilligers lijkt verandert in een soort berusting.
Inmiddels is, voor iedereen zichtbaar,alle bestaande accommodatie afgebroken. Nu heeft de club de beschikking over een noodcomplex. Waar zo goed en zo kwaad als mogelijk de vele verenigingsactiviteiten kunnen plaats vinden.


Geen bezwaren

Deze week liep de periode van ter visielegging van de nieuwbouwplannen af. Er blijkt geen enkele zienswijze ingediend te zijn, zodat er dus geen bezwaren tegen de nieuwbouw van SJC meer mogelijk zijn. Dat betekent dat niets een definitieve bouwvergunningverlening meer in de weg kan staan.
Als echt alles mee zit dan kan SJC in het tweede kwartaal van 2021 de oplevering van het nieuwe park verwachten. Maar men is voorzichtig want na de eerste mislukte aanbesteding is iedere eerdere tijdslijn te optimistisch gebleken.


Aanbesteding

Inmiddels wordt er volgens een bestuursinformatie hard gewerkt om aan alle voorwaarden van de realisatie te voldoen. In de jaar vergadering van de club kwam de mededeling dat er een onderhandse aanbesteding plaats heeft gevonden die, gezien de voorwaarden die door de gemeente zijn gesteld, ook weer meer tijd vereiste dan dat te doen gebruikelijk is. Een drietal aannemers zouden inmiddels de nodige bescheiden hebben ingeleverd.
Nog steeds blijft het onzeker of dit qua prijs en secondaire voorwaarden voldoet aan de door de gemeenteraad gestelde strenge limieten. Bij SJC hoopt men echter nu een keer snel zekerheid te krijgen.

Op rolletjes

Projectleider Mark van Oostrum reageert enthousiast wanneer we hem spreken. 'Alles loopt op rolletjes', zegt hij en benadrukt vooral trots te zijn op het uitblijven van bezwaren. 'We hebben een teamprestatie geleverd in het participatietraject' Het bericht van de ODWH dat er geen zienswijzen werden ingediend is een geweldige beloning voor de inzet van SJC, de wijkvereniging, Schiestraatbewoners en de gemeente.


De activiteiten die op dit moment zijn waar te nemen betreffen het regulier renoveren van bestaande kunstgrasvelden 4 en 5. Deze dienen voor de aanvang van de nieuwe competitie te worden opgeleverd, zodat de meer dan duizend leden tellende voetbalclub in ieder geval zijn leden de gelegenheid kan bieden om de noodzakelijke trainingen normaal af te werken en hun favoriete spelletje in competitieverband te spelen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>