't Schaapsherdertje ontvangt donatie | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Kringloop Herenstraat 63 schonk een cheque waarmee een container gekocht kan worden. | Foto: PR
Kringloop Herenstraat 63 schonk een cheque waarmee een container gekocht kan worden. | Foto: PR (Foto: )

't Schaapsherdertje ontvangt donatie

De kringloopwinkel in Voorhout doneert een heel groot deel van zijn opbrengsten aan goede doelen uit de gemeente Teylingen (en aanliggende gemeentes). Deze keer een donatie aan de kinderboerderij 't Schaapsherdertje.

In 2017 is de kinderboerderij gestart aan de Freesialaan in Noordwijk. Enthousiaste vrijwilligers bouwden de boerderij op, alles met behulp van donaties en giften. Er zijn veel dieren op de boerderij; geiten, schapen, kippen, een ezel, koe, katten en konijnen.
Het doel van de kinderboerderij is om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met dieren. Wat eten ze eigenlijk, hoe kun je ze aanraken, hoe moet de verzorging en hoe leven deze dieren op de boerderij en in de natuur? De vrijwilligers vertellen vol passie over alle dieren en helpen kinderen om op een goede manier met de dieren om te gaan. Er zijn regelmatig knutselmiddagen. "Wij verzorgen middagen voor kinderen, waar wij zowel educatief als recreatief bezig zijn. Geweldig om dit te doen en samen te beleven. Financieel worden wij hiervan niet rijk, maar wel rijk aan beleving met en voor elkaar," aldus Marion Radford, vrijwilliger bij de boerderij.

Container

Natuurlijk vergt het onderhoud van een boerderij heel veel kluswerk en voor kluswerk is gereedschap nodig. Voor het opbergen van dit gereedschap wil 't Schaapsherdertje een afsluitbare container aanschaffen. Daar kan alles in, zodat alle spullen veilig en droog kunnen worden opgeruimd, klaar voor een volgend gebruik. Want werkt blijft er altijd. Daar wil Stichting Kringloop Herenstraat 63 graag aan doneren. Vandaar de cheque van € 1.500, die in de kringloopwinkel is uitgereikt aan Marie-Alin Alkemade en Marion Radford van de kinderboerderij.

Vorig jaar heeft 't Schaapsherdertje ook een donatie ontvangen van Kringloop Herenstraat 63. Daar zijn heel veel super nuttige zaken voor aangeschaft. "Wij hebben jullie donatie gebruikt om de bouw van diervriendelijke schuilplaatsen voor onze koe en de schapen te realiseren. Ze staan er prachtig bij. De schuilhutten zijn praktisch en gemakkelijk te onderhouden door onze vrijwilligers. De basis is er en nu kunnen wij de volgende stap zetten. Nu wij het tweede jaar draaien, zien wij, dat hier en daar nog het een en ander kan worden aangepast of erbij moet komen", geeft Marion aan.

Donatie aanvragen

De opbrengst van de kringloopwinkel in Voorhout wordt door middel van donaties teruggegeven aan lokale goede doelen. Ook een aanvraag doen voor uw vereniging of stichting? Lever een schriftelijk verzoek in bij de winkel in Voorhout. In dit verzoek kunt u aangeven voor welk doel de aanvraag wordt gedaan en waarvoor de donatie wordt aangevraagd. Vergeet ook niet uw contactgegevens te vermelden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>