SJC's avontuur in derde divisie is ten einde | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Mike van Toor, hier aan de bal, vertrekt bij vv SJC. | Foto: Johanna Wever
Mike van Toor, hier aan de bal, vertrekt bij vv SJC. | Foto: Johanna Wever

SJC's avontuur in derde divisie is ten einde

SJC is er niet in geslaagd om zich te handhaven in de derde divisie. Uiteindelijk bleek de ploeg niet in staat om in de belangrijke wedstrijden tegen Volendam een vuist te maken. Na een seizoen van ups en downs, het tussentijds afhaken van diverse spelers plus het op non-actief plaatsen van trainer Polak, is de conclusie dat de opportunistische aanpak van de club niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd.

Het begon allemaal als een groot avontuur nadat de KNVB aan SJC had verzocht om deel te nemen aan de competitie in de derde divisie zaterdag. De aantrekkelijke streekderby's tegen Quick Boys, FC Lisse en plaatsgenoot Noordwijk deden het bestuur, in nauw overleg met technische staf en spelersgroep, beslissen om de kans te wagen.


Wisselend succes

Aanvankelijk was er wisselend succes. Maar al vrij snel werd duidelijk dat SJC technisch en vooral tactisch in de meeste tegenstanders zijn meerdere moest erkennen. Wat uiteindelijk resulteerde in deelname aan een nacompetitie. De eerste krachtmeting was tegen hoofdklasser Volendam. En daarbij bleek opnieuw dat SJC niet mocht rekenen op een langer verblijf in de 3e divisie. De thuiswedstrijd maakte al duidelijk dat het huidige SJC dit vaardige Volendam nauwelijks pijn kon doen. De door een langdurig onweer onderbroken wedstrijd werd kansloos met 0-3 verloren.


Strijdplan

In de return in Volendam moest het onmogelijke worden waargemaakt. Het strijdplan van trainer Tom van Rijn was heldhaftig. Maar de Volendammers legden al gauw de zwakke plekken in het verdedigen bloot. En de wedstrijd eindigde tenslotte in 5-2. Met een afscheidstreffer van Tom Duindam en een beloftevolle goal van clubtalent Wesly Haasnoot stelde SJC dus slechts 2 doelpunten tegen over de totaal 8 treffers van Volendam.


Nieuwe trainer

Volgend jaar zal SJC dus weer terug zijn in de hoofdklasse. Eerst is er de zomerpauze waarin door het vertrek van een behoorlijk aantal spelers en de komst van nieuwe spelers de toekomstige selectie zal worden gevormd door de komende trainer Florian Wolf.
De voorbereiding op het nieuwe seizoen moet gebeuren vanuit de huidige tijdelijke huisvesting met bijbehorende beperkingen op gebied van kleedkamers en clubruimten. Omstandigheden waarin, zoals het er nu naar uitziet het hele seizoen zal moeten worden gewerkt. Want de oplevering van de nieuwe accommodatie heeft nu al een enorme vertraging opgelopen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>