Nieuwe burgemeester | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Foto: Cor de Mooy
Binder

Nieuwe burgemeester

Ik hoop van harte dat ik met mijn mening nog niet te laat ben. Want natuurlijk wil ik graag mijn bijdrage leveren aan de profielschets van de persoon die straks mijn burgervader mag zijn.

Daarom is het van belang dat de vertrouwenscommissie, die bestaat uit alle fractievoorzitters, ook mijn inbreng vertaalt naar de concept-profielschets van de nieuwe burgervader. Zodat de gemeenteraad op 4 juli, samen met commissaris van de Koning Jaap Smit, de absoluut noodzakelijke basis hebben die een juiste keuze moet waarborgen. Want we weten inmiddels dat ook Jaap Smit weleens verkeerd werd geïnformeerd.

In ons nieuwe Noordwijk is een kanjer van een burgemeester, een warmhartige burgervader en vooral een deskundig, integer en een betrouwbaar mens, noodzakelijk. Een mensen-mens. Die raadsleden overtuigen kan dat Noordwijk de gemeente Noordwijk is. En dat de belangen van de diverse kernen mogen worden benoemd maar dat het gaat om het grote algemeen belang. En dat 'bij ons in Noordwijkerhout' echt niet meer kan.

Maar ter zake. Burgemeester zijn van de geweldige fusiegemeente Noordwijk mag niet alleen een grote eer zijn. Het moet voor de kandidaat aanleiding zijn om een werkprestatie te gaan leveren die in verhouding staat de vele prestaties die deze gemeente levert. Voordat de ketting om de schouders gaat moeten we zeker weten dat we geen kat in de zak hebben. Het moet iemand zijn waarbij regeltjes over eerlijk, betrouwbaar en integer volkomen overbodig zijn. Het moet iemand zijn die er van overtuigd is dat een burgemeester zijn ambt aanvaardt voor 24 uur per dag, voor 7 dagen in de week. Voor 52 weken per jaar en voor de komende 6 jaar.
Dat er belangrijke momenten zijn in deze internationale badplaats waarbij je zeker nooit mag ontbreken. Die natuurlijk internationale gasten, politiek- bestuurlijke vertegenwoordigers en gezagsdragers met veel egards verwelkomt en begeleid. Die dus nog voor de officiële installatie, 24 en 25 april 2020 blokt in de agenda. Die eigen bewoners met evenveel respect tegemoet treedt als de president van Amerika. Zich terdege bewust is dat het aanwezig zijn een stimulerende werking heeft op de prestaties van de burgers. Een mens die communicatie tot kunst weet te verheffen. Die open staat voor iedereen. Een vertrouwensband kan smeden. Kortom die een burgemeester wil zijn waar iedere inwoner trots op is.

Even nog wat bijkomende hoofdzaken. Bij de Sportverkiezing 2020 vervult hij zijn rol. Het Noordwijks volkslied behoort tot zijn favorieten. Gewoonlijk is er het driedelig pak met stropdas. De eventuele spijkerbroek hoeft geen Secret Circus te zijn maar wel minimaal Levi Straus. De medewerking aan mooie plaatjes van persfotografen is meer dan 100%. De lokale clubs kunnen op hem en zijn support rekenen.
En de laatste, zeker niet onbelangrijke eisen: raadsvergaderingen duren nooit langer dan drieënhalf uur en collegebesluiten worden nooit, echt nooit, geheimgehouden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>