Ouders De Zeehonk overhandigen petitie | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Els van der Steen, twee ouders die de kinder handtekeningen tonen en rechts Dennis Salman. | Foto: Ina Verblaauw
Els van der Steen, twee ouders die de kinder handtekeningen tonen en rechts Dennis Salman. | Foto: Ina Verblaauw

Ouders De Zeehonk overhandigen petitie

Een met ballonnen en slingers versiert schoolplein, kinderliedjes en een zonnetje. Woensdag 29 mei de plek voor verontruste ouders van de Protestant Christelijke Basisschool De Zeehonk om een petitie met 360 handtekeningen te overhandigen aan wethouder Dennis Salman.

Door Ina Verblaauw

De Stichting Sophia Scholen, waar de school onder valt, wil de buurtschool sluiten en de leerlingen overhevelen naar de eveneens onder de stichting vallende basisschool Wakersduin. Dit zou o.a. betekenen dat de kinderen de drukke Quarles van Uffordstraat moeten oversteken. Reden voor Els van der Steen als ouder het voortouw te nemen om tot actie over te gaan.

"We zijn niet gehoord in de plannen", aldus Van der Steen. "In juli 2018 is er wel al met de gemeente gesproken en wij horen dat pas in februari 2019. We zijn boos en verrast en willen De Zeehonk behouden. De Zeehonk is een echte buurtschool met een sterk sociaal karakter. Het plein is na schooltijd een belangrijke ontmoetingsplek voor kinderen en hun ouders."

In haar welkomstwoord zei Van der Steen: "Dank voor uw komst, maar er wordt gesproken over ons en niet met ons. Vandaar ons initiatief. Er kan pas een besluit worden genomen als iedereen gehoord is. Sofia is na één informatiemoment stilgevallen".

Afstand

"Dank voor de uitnodiging", antwoordde wethouder Salman. "U bent betrokken en de school is fantastisch. Maar ik neem nadrukkelijk afstand van enkele passages uit de petitie, zoals het door de gemeente onder één hoedje spelen en handje klap bedrijven met Sofia. Deze insinuaties passen niet. Ik heb via social media een bericht van een oud-leerling ontvangen, waarvan ik de tekst niet hardop wens te herhalen. Voor alle duidelijkheid: Sofia is verantwoordelijk voor de exploitatie en het beheer van de gebouwen en het onderwijs dat wordt gegeven. De gemeente moet ervoor zorgen dat er genoeg onderwijsgebouwen zijn. Soms wordt daarbij voor uitbreiding gekozen, soms voor renovatie of nieuwbouw".

De conclusie was dat de petitie beter aan de stichting Sofia scholen diende te worden overhandigd en niet aan de gemeente Noordwijk. Directeur Anne Marie van Lanen, directeur van De Zeehonk wilde ook nog iets zeggen. Haar werd echter die mogelijkheid ontnomen.

Een aanvankelijk gezellige sfeer sloeg om in een wat grimmige sfeer. Voor de ouders is op 20 juni een extra informatieavond ingelast.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>