Duizend Uurtjes cabaret | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Sjaak van den Berg, ook werkzaam bij Omroep Bo, was één van de gasten bij Louky. | Foto: IV
Sjaak van den Berg, ook werkzaam bij Omroep Bo, was één van de gasten bij Louky. | Foto: IV (Foto: Ruud van Drunen)

Duizend Uurtjes cabaret

In de foyer van theater De Muze werd zondagmiddag 26 mei de duizendste uitzending van een Uurtje Cabaret gepresenteerd door Louky Crama met vaste technicus André van der Zwet. De kennis en liefde die zij hebben voor cabaret is enorm groot.

Door Ina Verblaauw

"Cabaret is er met de paplepel ingegoten door mijn ouders en vooral door mijn vader. Hij schreef ook teksten en trad op onder de naam Amarco", aldus Crama. Haar eerste kennismaking met het cabaret was, toen ze als zevenjarig meisje met haar ouders in de Leidse Schouwburg De Snip en Snap Revue zag. Vele optredens volgden: Wim Kan, Toon Hermans en Wim Zonneveld. Thuis werden veel platen van cabaretiers gedraaid. Later bezocht Crama ook Bram en Freek en Jack Spijkerman in het toenmalige Lido Theater in de Prins Bernhardstraat.

Op de middelbare school maakte ze deel uit van de cabaretgroep, die optredens verzorgden in de aula van de school. Toen Radio Noordwijk, na eerst een piratenzender te zijn geweest, een officiële radiozender werd, moest er qua programmering aan bepaalde eisen worden voldaan. Voor het stuk cabaret werd nog naar een invulling gezocht. Dit kreeg toen gemeenteraadslid Louky Crama te horen en ze meldde zich aan. Na een proefopname, werd op 11 januari 1993 voor het eerst Een Uurtje Cabaret door haar gepresenteerd met Robert Schreurs als technicus. Louky heeft de met de hand uitgeschreven draaiboeken uit die tijd nog altijd bewaard. Elk programma had/heeft een thema. Na het vertrek van Schreurs in 1999 stopte het programma; er was geen nieuwe technicus. Pas in september 2007 werd een nieuwe technicus gevonden, André van der Zwet en wordt het programma weer wekelijks op de zondag van 17.00 tot 18.00 uur bij Omroep BO uitgezonden.
Deze duizendste uitzending was met veel publiek, live optredende artiesten en interviews. Haar eigen favoriete cabaretier: "verreweg op nummer één Robert Long!". Het semi-live programma wordt zondagmiddag 2 juni uitgezonden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>