De Zeehonk opnieuw School op Seef | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Foto:

De Zeehonk opnieuw School op Seef

Drie jaar geleden ontving protestants-christelijke basisschool De Zeehonk het predicaat School op Seef. Een programma in Zuid-Holland voor een goede aanpak van de verkeersveiligheid en -educatie aan kinderen in de basisschoolleeftijd. "Bij dit project zijn zowel leerlingen, leerkrachten en ouders betrokken", aldus Chantal Schutter, verkeersleerkracht van Onderwijs Advies. "Er moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan om in aanmerking te komen voor School op Seef".

De erkenning School op Seef is drie jaar geldig. De leerlingen van De Zeehonk hebben onder leiding van intern begeleidster Jeannie van der Vooren hard gewerkt om voor het her-label in aanmerking te komen. Naast de lessen over verkeersveiligheid, zijn er bij de school ook de rood, blauw en paars gekleurde paaltjes geplaatst en voetstappen. Allemaal om aan te geven dat de weggebruiker een school nadert. Het predicaat werd weer voor drie jaar toegekend, met de opmerking dat er met de ouders meer gecommuniceerd dient te worden over het parkeren voor het haal-brenggedrag.

Wethouder Roberto Ter Hark kwam naar het vrolijk versierde schoolplein om De Zeehonk te feliciteren. Het merendeel van de kinderen komt lopend naar school; zij wonen bijna allemaal in de buurt. De bovenbouw pakt vaker de fiets en sommige kinderen worden met de auto gebracht. Het Zeehonklied werd gezongen en de wethouder werd uitgenodigd per fiets een lastig parcours af te leggen. Op het schoolplein was een zebrapad aangelegd en er was een hele grote opblaaszebra. Na afloop van het officiële gedeelte ontvingen de kinderen een bellenblaas, zodat in een mum van tijd het plein gevuld was met vrolijke zeepbellen, terwijl in de school het nieuwe label werd toegevoegd.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>