SJC in de nacompetitie tegen RKAV Volendam | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Tom Duindam in kopduel. | Foto: Johanna Wever
Tom Duindam in kopduel. | Foto: Johanna Wever (Foto: )

SJC in de nacompetitie tegen RKAV Volendam

Interim-trainer Tom van Rhijn gaf voor de wedstrijd tegen ASWH enkele belangrijke opdrachten aan zijn spelers. Ten eerste: loop geen blessure op. Ten tweede: vermijd onnodige gele kaarten. Maar benadrukte ook dat er gewoon alles aan gedaan moest worden om de punten mee terug naar Noordwijk te nemen.

De laatste competitiewedstrijd voorafgaande aan de na-competitie was zeker voor ASWH belangrijk. De ploeg uit Hendrik Ido Ambacht had alle reden om tegen SJC een optimaal resultaat te halen. Bij winst zouden zij periodekampioen zijn en daarmee in de race blijven voor promotie naar de Tweede Divisie. SJC begon met enkele aanpassingen in de opstelling. Abbas Al Tamimy kreeg rust vanwege een hele lichte blessure en ook Emin Vllasaku bleef met een blessure buiten de ploeg. SJC startte opnieuw behoudend. Met Jelle van Went en Levi Berends in het centrum van de verdediging en met Jordy Groot en Mike van Toor als vleugelverdedigers.


Mogelijkheden

Op het middenveld waren het Stef van der Zalm, Demir Strojil. Melvin van Stijn en Rick van Dijk die de aanvoer moesten verzorgen naar de spitsen Tom Duindam en Wesley Haasnoot. Aanvankelijk werkte dit ook behoorlijk. SJC kreeg een aantal kleine mogelijkheden en hoewel ASWH de iets betere ploeg bleek bleef de verdediging goed overeind. Na een half uur viel echter toch hun openingstreffer. Vanuit een hoekschop viel de bal wat ongelukkig in het doelgebeid en was de achterstand een feit: 1-0. In feite niet onverdiend maar voor SJC toch een tegenvaller. ASWH koesterde de deze stand en haalde met deze minieme voorsprong het rustsignaal.


Speelwijze

Na de hervatting bleef SJC trouw aan de eigen speelwijze. En kwam daarmee bepaald niet onfortuinlijk door een eigen doelpunt van ASWH op gelijke hoogte: 1-1. ASWH leek geschrokken en ging nadrukkelijk opnieuw op jacht naar de overwinning. En na bijna een uurtje spelen kwam de ploeg van trainer/coach Cesco Agterberg op de gewenste voorsprong: 2-1. Op het onwaarschijnlijke harde schot van Fabian Korporaal was de uitstekende doelman Bjorn Haggerty deze keer kansloos.
Binnen het kwartier gooide ASWH de wedstrijd definitief in het slot toen de 3-1 kon worden geforceerd. SJC had inmiddels uit voorzorg gewisseld en zo was Tracy Kapata Levi Berends in het hart van de verdediging komen vervangen.

Na afloop bleek coach van Rijn tevreden over de manier waarop SJC de wedstrijd had gespeeld. Voor hem is het nu zaak om zijn spelersgroep voor te bereiden op de nacompetitie. De eerste tegenstander is RKAV Volendam, die de tweede plaats veroverde in de hoofdklasse, juist achter kampioen Ter Leede. De eerste wedstrijd is thuis op de Lageweg op dinsdag 4 juni. De return in Volendam is op zaterdag 8 juni.

De precieze aanvangstijden zijn op dit moment nog niet gepubliceerd.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>