Afbeelding

De Muze presenteert nieuw theaterseizoen

Algemeen Cultuur

Zondag 19 mei vond de presentatie plaats van het nieuwe Theaterseizoen in Theater De Muze. "Hier in de bloembollenplaats Noordwijk wens ik u een bloemrijk en kleurig theaterseizoen toe", aldus directeur Natasja Heemskerk. Net als zij, waren velen in kleding met een bloemenprint gehuld. Ook bij de entree en op het toneel veel bloemen.

Door Ina Verblaauw

De presentatie van de middag was in handen van de Noordwijkse broers Jelle en René Hendriks. "Van wie ben je er één: van B. Hendriks, directeur van de Zeehonk en de man met de pijp", was het antwoord van de broers. Op vlotte en humorvolle wijze presenteerden zij de gasten een klein inkijkje in het programma van het komend seizoen. 

De aftrap werd gegeven door de Noordwijkse Ruby van Urk met een paar mooie liedjes uit haar programma Hollands uit 't Hart. Rayen Panday lichtte een tipje van de sluier op van zijn cabaretprogramma samen met Sanne Wallis de Vries. Hilarisch was het optreden van Marja van Katendrecht over haar Tupper Topper Party. Er waren previews van de programma's van Hadewych Minis en de South African Road Trip. Optredens volgden nog van The BlueBirds en de mannen van TALK. De broers Hendriks gaven eveneens een inkijkje in hun theaterprogramma "Zet Aan", waarbij iedereen in de zaal op een vel papier theaterwensen kon opschrijven, vervolgens een vliegtuigje van het papier moesten vouwen (hoe doe je dat ook al weer?) om daarna de vliegtuigjes richting het podium te sturen. De informatie die daarop is geschreven, is voor het team De Muze een inspiratie bron voor het volgende seizoen. Ook dit seizoen grote sterren als Karin Bloemen, Jon van Eerd, Pieter Derks, Sjaak Bral en Javier Guzman

Natasja Heemskerk en Laura Marcus, verantwoordelijk voor de programmering, zijn trots op het programma. "Nieuwe trends zijn de kenniscollege 's, met interactie tussen publiek en presentator. En we hebben twee internationale optredens en sta-concerten. En ook dit jaar weer de drie BZDP optredens, waarbij achteraf betaald wordt voor wat het je waard is. Een mooie gelegenheid om onbekend talent een podium te bieden en een bezoek aan het theater voor iedereen toegankelijk te maken". De aftrap van het theaterseizoen wordt op 17 september gegeven door de Noordwijkse Gemma Oud Veldhuis met haar inspiratieshow Bagage.

Uit de krant