Noordwijk is opnieuw kampioen | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Tjeerd Westdijk in gevecht met Gianni Tiebosch van Hoek. | Foto: OrangePictures
Tjeerd Westdijk in gevecht met Gianni Tiebosch van Hoek. | Foto: OrangePictures (Foto: )

Noordwijk is opnieuw kampioen

Na het verlies tegen Quick Boys leek het kampioenschap van Noordwijk nog even in gevaar te komen. Na de 1-3 achterstand tegen DOVO werden velen , waaronder voorzitter Hoogervorst toch even onrustig. Maar de ploeg van Zethof toonde strijdlust en veerkracht en veroverde uiteindelijk toch de volle winst. Daardoor maakte V.v. Noordwijk zaterdag vol vertrouwen de verre reis richting Hoek.

Door Wim Siemerink

Het rotsvaste zelfvertrouwen in een goede afloop , wat de eerste periode van deze competitie voor Noordwijk zo kenmerkend was, bleek volledig terug te zijn. De wijze lessen van trainer Kees Zethof, 'We blijven allemaal doen waar we goed in zijn,' werden opnieuw in praktijk gebracht.
Natuurlijk waren de spelers gespannen want het moest deze middag wel gebeuren. Maar direct al waren er de combinaties en werd Hoek onder druk gehouden.
Het was deze keer Achefay die, zeker in de beginfase, onderscheidde en precies deed waar hij zo goed in is. Dat is gedurfd spelen en op kansen loeren om zijn perfecte traptechniek te benutten.


Voorsprong

Hij leek al in de 8e minuut de score te openen maar zij goal werd geannuleerd omdat de scheidsrechter had buitenspel geconstateerd. In de 12 minuut creëerde hij opnieuw een mogelijkheid maar nu ging zijn schot net naast. Maar even later, na bijna 20 minuten,was het na een zeer fraaie kapbeweging en uitstekend schot, toch raak: 0-1.

En daarbij bleef het niet want niet veel later zorgde hij persoonlijk opnieuw voor een treffer: 0-2. Zoals te verwachten was Zette Hoek daar ook wat tegenover. Met verzorgd voetbal maakte zij het Noordwijk soms best wel lastig en na 27 minuten viel er een tegengoal te noteren. Het was Bröcker die in de ogen van de scheidsrechter binnen de 16 in de fout ging. De toegekende strafschop werd door Doesburg verzilverd: 1-2.

Noordwijk kwam even onder druk te staan. Maar richtte zich onder leiding van Emiel Wendt weer snel op. Een zeker lijkende treffer van voet van de aanvoerder kon door de doelman worden verijdeld.


Gelijkmaker

Na rust moest van Staveren geblesseerd afhaken. Hij werd vervangen door Le Congé. Noordwijk bleef de betere ploeg maar uit het niets viel plots de gelijkmaker: 2-2. Dat was opnieuw even schrikken . Maar al heel snel kon Emiel Wendt, op aangeven van een uitstekende Le Congé,de winnende treffer laten aantekenen: 2-3.

Direct hierna kwam Denzel James de gelederen nog versterken. En liet nog enkele keren zien waarom hij door Henk Fräzer naar Sparta wordt gehaald. Tot scoren kwam het echter niet meer. En zo kwam het laatste fluitsignaal waarna de vreugde losbarstte. Emiel Wendt kreeg de kampioensschaal uitgereikt en een eerste feestje werd in Zeeland gevierd. Na de thuisreis volgde er aan de Duinwetering een tweede huldiging. Nu door de verzamelde Noordwijk-supporters in de clubkantine.


Twee keer feest

Tijdens dit uitbundige feestje was het aanvoerder Emiel Wendt die heel nadrukkelijk de supportersschare in het zonnetje zette: 'Dankzij jullie fantastische steun tijdens al die wedstrijden hebben wij dit kampioenschap kunnen veroveren'.

Voorzitter Henk Hoogervorst vooralsnog huldigde op een bescheiden manier de kampioenen. Maar kondigde aan dat volgende week, na de thuiswedstrijd tegen Eemdijk, het kampioensfeest op een nog uitbundiger manier kan worden gevierd. En dan wachten er komend seizoen de krachtmetingen in de tweede divisie, waar Noordwijk in deze samenstelling opnieuw voor verrassingen zou kunnen zorgen.

De vriendenploeg deze uitgebalanceerde samenstelling onder leiding van de no-nonsenscoach Zethof lijkt nog niet aan zijn plafond te zitten. Maar eerst moet natuurlijk deze competitie, met de wedstrijd tegen Eemdijk, nog worden afgesloten.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>