Ronnie slaat ook elders toe | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Een van de verwaarloosde panden van Ronnie waar omwonenden zich al jarenlang aan ergeren.
Een van de verwaarloosde panden van Ronnie waar omwonenden zich al jarenlang aan ergeren. (Foto: Picasa)

Ronnie slaat ook elders toe

Nog steeds ziet de politiek geen kans om Ronnie van de Putte te bewegen om bouwactiviteiten te ontwikkelen. Zijn manier van onroerend goed-beheer is echter niet alleen in Noordwijk een doorn in het oog.

Op diverse plekken in Nederland waar Bever Holding eigenaar is er sprake van ernstige verwaarlozing bij het onderhoudt van gebouwen. Dat werd inmiddels landelijk nieuws. Aanleiding was het rijksmonument het Hoompje in Sint Anna ter Muiden. Een belangrijk monument ter plaatse wat inmiddels niet meer te redden schijnt te zijn. Het blijkt nu dat ook de Zeeuwse gemeente Sluis niet in staat is om succesvol handhavend op te treden tegen de vastgoedeigenaar. We lezen dat ook deze gemeente aan het lijntje wordt gehouden. Daar werd een dwangsom opgelegd van € 15.000,00 maar die kon nooit worden geïnd. Ook het gemeentebestuur daar moet vol ergernis toestaan dat Van de Putte zijn eigen gang gaat.
Reden voor een politieke partij aldaar om een oproep te doen tot samenwerking tussen de gemeente Noordwijk, Wassenaar, Leiden en Sluis. Om Ronnie mogelijk gezamenlijk aan te pakken. Of zo'n samenwerking tot het gewenste resultaat gaat leiden is voor velen zeer twijfelachtig.


Tweede Kamer

Inmiddels zijn er ook al in de Tweede Kamer vragen gesteld over de situatie in Sluis. Overigens nauwelijks vergelijkbaar met de Noordwijkse situatie omdat het daar een Rijksmonument betreft en dus onder verantwoordelijkheid valt van Minister Ollongren.
Het vorige Noordwijkse college bracht regelmatig naar buiten dat er 'goede gesprekken in goede sfeer' plaats vonden. Maar inmiddels zijn er geen gesprekken meer en heeft het bouwconcern VolkerWessels het vertrouwen in en de samenwerking met Ronnie van de Putte opgezegd. Waardoor op dit moment de gemeente Noordwijk helemaal terug bij af is.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>