Nieuw te bouwen gemeentehuis definitief van de baan
Logo denoordwijker.nl
| Foto: Wim Siemerink
| Foto: Wim Siemerink (Foto: Picasa)
Politiek

Nieuw te bouwen gemeentehuis definitief van de baan

Gisteren werd de pers uitgenodigd om in het gemeentehuis van Noordwijk de noodzakelijke geachte verbouwingen en aanpassingen ter plekke te bewonderen. Een eigentijdse kantoorruimte waar het ambtelijk apparaat nu heel snel 'het nieuwe werken' kan gaan uitvoeren.

Het belangrijkste nieuws bleek te zijn dat inmiddels het realistisch denken over de gemeentelijke huisvesting het heeft gewonnen van emotionele motieven. Want er is een definitieve keuze is gemaakt om verder geen plannen te ontwikkelen voor een compleet nieuw gemeentehuis. De bestaande gemeentehuizen blijven de basis van de gemeentelijke organisatie en in 'het nieuwe Noordwijk' spreken vanaf nu over 'het gemeentehuis' aan de Voorstraat en van 'het gemeentekantoor' de Herenweg. 


Huiskamers

Tijdens de rondleiding in het verbouwde gemeentehuis werd zichtbaar wat er nodig is geweest om het nieuwe werken mogelijk te maken. De kleine persoonsgebonden werkruimten hebben plaats moeten maken voor grote ruimten met veel daglicht, waarin flexibele werkplekken zijn gekomen. 
De inrichting is heel divers. Zo kan er in zogenaamde huiskamers in zithoekjes of aan huiskamertafels overleg plaats vinden. Dit kan onderling ambtelijk overleg zijn maar ook met bezoekers. Voor meer vertrouwelijke gesprekken zijn er zo nodig kleinere ruimten beschikbaar. 
Ambtenaren kunnen vanaf nu niet meer rekenen op een eigen plekje compleet met de familiefoto en het favoriete plantje. Maar bij aanvang van het werk wordt er eerst gezocht naar de meest geschikte beschikbare werkplek. Al of niet aan een bureau waarop in ieder geval 2 beeldschermen beschikbaar zijn.


Week van de vernieuwing

Na elke werkdag moeten werkplekken schoon worden opgeleverd en kunnen persoonlijke zaken worden opgeborgen in een van de vele aanwezige lockers. Burgemeester Hermans meldde dat in het gemeentehuis 'de week van de vernieuwing' van kracht werd. Waar het nieuwe werken en vooral de nieuwe manier van onderling samenwerken, plus het kennis maken met de nieuwe behuizing , de hele week centraal staan.

Portefeuillehouder personeelszaken Roberto ter Hark sprak van veel ambitie en kansen om de dienstverlening aan de Noordwijkers verder te verbeteren. En ook dat in het gemeentekantoor in Noordwijkerhout eenzelfde aanpassing voor het ´nieuwe werken´ heeft plaats gevonden.
 

Meer berichten