Koffiedrinken met de burgemeester | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Burgemeester Jon Hermans hield bij de Dirk supermarkt spreekuur bij een kop koffie. | Foto: ina Verblaauw
Burgemeester Jon Hermans hield bij de Dirk supermarkt spreekuur bij een kop koffie. | Foto: ina Verblaauw (Foto: )

Koffiedrinken met de burgemeester

Een aantal weken geleden plaatste burgemeester Jon Hermans-Vloedbelt een oproep in de media. Een oproep om haar uit te nodigen om, onder het genot van een kopje koffie, te vertellen wat er speelt, welke problemen er zijn. Burgemeester Hermans wil een duidelijk beeld krijgen van de inwoners van de fusiegemeente Noordwijk.

Door Ina Verblaauw

De altijd enthousiaste filiaalhouder Aad van der Zalm van supermarkt Dirk trok de stoute schoenen aan en mailde de burgemeester een uitnodiging om in zijn supermarkt een kopje koffie te komen drinken. Tot zijn grote verbazing ging de burgemeester op de uitnodiging in. Er werd contact gelegd met Linde Vink-Versteege van de winkel The place to be aan de Kerkstraat. In een mum van tijd werd er een gezellige koffie plek gecreëerd: een tapijtje, ronde tafel, stoelen en wat snuisterijen.

Anderhalf uur was de burgemeester te gast in de supermarkt op donderdag 9 mei. Ondanks dat het laagdrempelig was, aarzelden veel klanten in de supermarkt. Zomaar aan tafel zitten bij de burgemeester leek toch wat ongemakkelijk. Van der Zalm spoorde mensen aan om even aan te schuiven met een kopje koffie en een gebakje.

De vragen die gesteld werden gingen over het tekort aan woningbouw voor jongeren, de afsluiting van de rotonde Beeklaan en de overlast daarvan in het Vinkeveld, geschikte woningen voor senioren en Noordwijk als dementie vriendelijke gemeente meer onder de aandacht te brengen.

Bij veel opmerkingen maakte Hermans notities en zei: "dat neem ik mee. Ik wil horen wat de mensen bezighoudt. Gemiddeld heb ik één of twee gesprekken per dag. Dat verschilt van opzet: of bij organisaties of bij mensen thuis".

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>