Een tsunami aan wensen en ideeën | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Noordwijkerhouters kwamen massaal naar de kernbijeenkomst. | Foto: WS
Noordwijkerhouters kwamen massaal naar de kernbijeenkomst. | Foto: WS (Foto: Picasa)

Een tsunami aan wensen en ideeën

Het college is heel enthousiast over de inbreng van de bewoners tijdens de diverse zogenaamde kernavonden. Op deze bijeenkomsten was de grote opkomst in de Noordwijkerhoutse Witte Kerk de meest opvallende. De ander bijeenkomsten werden minder druk bezocht maar het college hecht toch bijzondere waarde aan de verzamelde informatie.

In een speciale memo wordt de gemeenteraad op de hoogte gebracht van wensen en tips van bewoners en van de acties die direct al door het college zijn ingezet. De verantwoordelijke kernwethouders gaan snel met geleverde ideeën naar de buurtbewoners terug om die met hen te bespreken. Dezelfde wethouders brengen nadrukkelijke alle verzamelde wensen in de collegevergadering. Daar zoekt men naar de nodige financiële ruimte op de gemeentelijke begroting. Ambtenaren moeten vervolgens met de ideeën aan de slag en daadwerkelijk actie ondernemen en voor de praktische uitvoering op diverse terreinen zorg gaan dragen.

Uit de inbreng van inwoners wordt duidelijk dat vooral de verkeersveiligheid reden is om snel in actie te komen. Zo zal bij de Bronckhorstschool strenger worden opgetreden tegen foutparkeerders. Maar in Noordwijk aan Zee moetende Boa's zich op dat terrein juist gastvriendelijker gaan gedragen. In Noordwijkerhout gaat men strenger handhaven tegen overschrijding van de maximale breedte en hoogte van heggen in de Kerkstraat. Plus dat men attenter in het centrum de achtergebleven uitwerpselen, glasscherven en braakselresten gaat opruimen.

In De Zilk komen paaltjes om parkeren te voorkomen langs de Zilkerduinweg en krijgt men zakken om plastic te verzamelen.

Bovenstaande is echter slechts een fractie van alle goede ideeën waaraan de gemeente direct al volop aandacht gaat besteden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>