Nieuws brengen | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Foto: Cor de Mooy

Nieuws brengen

Geloof me, soms dan heb je het er even mee gehad. Steeds maar weer geconfronteerd worden met Noordwijks nieuws betekent maar al te vaak bedenkelijk nieuws. Aanleiding om heel vrolijk mijn toetsenbord te bespelen is er nauwelijks meer.

Matig nieuws is er te over. De afsluiting van de Beeklaan-rotondes zorgt voor overlast en de Bollenvelden zijn uitgebloeid. Zeker de politieke agenda brengt slechts bedenkelijke nieuwsfeiten.

Als burger mag je in de buidel tasten om mee te betalen aan Retaillab en Space-Profilering, zo meldt de gemeentelijke website ons. Omdat rijke, zich vrije ondernemers noemende Noordwijkers mogen weigeren om mee te doen. Iets anders. Voor de woningzoekenden is het nieuws dat er nog geen nieuws is. Omdat er eerst via een duur door ons betaald bureau nog onderzoeken moeten plaatsvinden. Onderzoeken die, zoals ik u voorspel, zogenaamd feiten vaststellen die wij allemaal al lang kennen. Wedden dat hun conclusie is dat het woningzoekenden op de wachtlijsten nog steeds gaat om betaalbaar in Noordwijk kunnen wonen. Wedden dat ze gaan concluderen dat de bouwkosten snel zullen stijgen. Wedden dat zij, na maanden studeren, gaan opschrijven dat betaalbaar huren een grote wens is. Dat betaalbaar kopen betekent woningen tot € 250.000,00.

Niet alleen ik ben zo bijdehand, welnee. Ik word er zo moe van. Iedereen die het woningbouwbeleid in de afgelopen jaren heeft gevolgd zal dezelfde conclusies trekken. De Noordwijkse politiek faalt op dit gebied al jarenlang. Het krampachtig doorduwen van een bestemmingsplan voor Bronsgeest, in de laatste maand van het bestaan van de vorige gemeenteraad, bevestigt dat falen volledig. De truc om hierdoor hun opvolgers met de problemen op te zadelen zal mogelijk politiek verantwoord zijn. Maar de woningzoekenden schieten daar natuurlijk helemaal niets mee op.

Op zoek naar goed nieuws toch een enkel lichtpuntje. Katwijker en directeur van de NWS Willem van Duin bracht goed nieuws: 'Wij zijn een gezonde organisatie. Geef ons grond en we starten direct met de bouwplannen'. Vanuit de achtertuin van de NWS kwam gelukkig ook goed nieuws. Geen politiek maar sportnieuws. Kees Zethof en 'zijn Noordwijk' toonden veerkracht en stevenen direct op het kampioenschap af. Maar hiermee is het goede nieuws alweer op. De raadsagenda maakt duidelijk dat politieke daadkracht in 'Noordwijk na de fusie' ontbreekt. Slechts nietszeggende onderwerpen op de agenda. Zoals:' Indienen van een zienswijze met betrekking tot de programmabegroting 2020 inclusief de meerjarenraming 2021-2023 ISD Bollenstreek'. Of, ook al zo nietszeggends voor inwoners: 'Vaststellen van de Verordening kwaliteit Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving omgevingsrecht gemeente Noordwijk'. Nou, dat zullen veel Noordwijkers wel belangrijk achten.

Maar ik word hier zo moe, zo ontzettend moe van. Toch beloof ik dat ik voor u blijf zoeken naar goed nieuws. Zodra dat er is laat ik het zeker weten.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>