Wethouder roept ondernemers tot samenwerken | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Gastheer Peter Duivenvoorde (R) verwelkomde  wethouder Roberto ter Hark(L) en NOV-voorzitter Cees van Wijk in het Koetshuis van Landgoed Tespelduin. | Foto: WS
Gastheer Peter Duivenvoorde (R) verwelkomde wethouder Roberto ter Hark(L) en NOV-voorzitter Cees van Wijk in het Koetshuis van Landgoed Tespelduin. | Foto: WS (Foto: Picasa)
Politiek

Wethouder roept ondernemers tot samenwerken

Voor het eerst in de veertigjarige geschiedenis van de Noordwijkse Ondernemersvereniging werd er een verenigingssociëteit buiten de grenzen van Noordwijk georganiseerd. Deze keer waren de ondernemers te gast op Landgoed en Golfbaan Tespelduin. Waar zij werden verwelkomt door voorzitter Cees van Wijk en gastheer Peter Duivenvoorde.

De NOV-sociëteit is een netwerk bijeenkomst waarbij deze keer een behoorlijk aantal Noordwijkerhoutse ondernemers kennis kwam maken met de Noordwijkse NOV. Voorzitter van Wijk verwelkomde hen en richtte daarna een speciaal woord van welkom aan wethouder Roberto ter Hark.

Peter Duivenvoorde schetste hierna kort de geschiedenis van Tespelduin en de vele mogelijkheden die het bedrijf biedt aan ondernemers.

Wethouder ter Hark lichtte de aanwezigen in over wat er zoal actueel is op het gebied van zijn portefeuilles economie en financiën. De wethouder deed ook een oproep aan de ondernemers om vooral de enquête over het ondernemersfonds per omgaande in te sturen.

Vanuit ondernemerszijde werd nog eens nadrukkelijk aandacht gevraagd voor de diverse wegafsluitingen. Zoals op dit moment de afsluiting van de rotonde Herenweg/Beeklaan voor problemen zorgt. Vooral in de toeristische weekenden zoals met Hemelvaartsdag en Pinksteren zeer ongewenst zijn. De sluiproutes door Vinkenveld met daarin ook zwaar vrachtverkeer, het wegvallen openbaar vervoer haltes plus gebrekkige informatie leidt voor medewerkers en gasten tot chaotische taferelen. De wethouder onderkende de problemen. Hij zei dat het project niet tot zijn portefeuille behoort en kon slechts toezeggen dat hij na overleg in het college hierover opnieuw met ondernemers in contact gaat treden. Om mogelijk samen naar een oplossing te zoeken.

Maar er werden meer vragen op de wethouder afgevuurd. Roberto ter Hark daarover: 'Ik vond het relevante vragen. Wat mij bijzonder opviel was dat ook ondernemers pleiten voor het openhouden van het landschap'. Daarmee verwees hij kennelijk naar de Peter van Gerven, exporteur van bloembollen,die er nadrukkelijk voor pleitte om van 'mensen in Noordwijk huisvesten', geen prioriteit te maken. Vanuit de angst dat alle dorpen aan elkaar vast gaan groeien.'

Tijdens het napraten werden onderling veel meer zaken door gesproken en soms ook al geregeld.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>