Nacompetitie is de strohalm voor SJC | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Wesley Haasnoot in actie. | Foto: Johanna Wever
Wesley Haasnoot in actie. | Foto: Johanna Wever (Foto: )

Nacompetitie is de strohalm voor SJC

Als debutant heeft SJC uiteindelijk directe degradatie uit de derde divisie nog weten te voorkomen. Hoewel er nog 2 competitiewedstrijden op het programma staan is de focus toch al gericht op de herkansing in de nacompetitie. Daarin kan alsnog het verblijf in deze derde divisie worden veilig gesteld.

Maar deze week was er eerst nog de verre reis naar Groningen. Om daar een wedstrijd tegen de jeugdige talenten van de profclub te gaan spelen. In de thuiswedstrijd werd SJC door een meer dan professionele tegenstander overklast. Opnieuw stonden er eerste elftalspelers in de basis.
SJC begon, net als vorige week, met de verdedigers Jordy Groot, Jelle van Went, Melvin van Stijn en Emin Vllasaku. Chris Hoogervorst startte links op het midden met naast hem Stef van der Zalm, Demir Strojilen en Rick van Dijk. Wesley Haasnoot maakte zijn opwachting naast Tom Duindam in de spits.

SJC startte hoopvol maar de Groningers zette vanaf het begin SJC onder druk. Vanuit een eerste corner leek al direct een doelpunt te vallen. Maar Strojil kon de bal bij de tweede paal van de doellijn halen. SJC was gewaarschuwd maar moest toestaan dat Jong Groningen dominant de aanval bleef zoeken. En na 6 minuten spelen viel toch de vroege 1-0. Daniel Bouman was voor Jong FC Groningen de maker . Coach Van Rijn besloot Tracy Kapata in te brengen waarna het verdedigend beter stond. Zodoende kon de ploeg zich wat meer onder de druk vandaan spelen. En dat leverde zelfs kansjes op voor o.a. Rick van Dijk en Wesley Haasnoot.


Goede wil

Na rust leken de Groningers iets gas terug te nemen. Dat gaf SJC de gelegenheid om wat meer van zich af te bijten. Maar plots was het toch Michael Breij, een van de jongens uit de Groningse eerste selectie, die heel fraai de 2-0 op het scorebord bracht.
SJC deed hierna wat het kon maar zag helaas geen kans om een aansluitingstreffer te forceren.
De goede wil en de voorbeeldige strijdlust bleken onvoldoende om deze zeer goede tegenstander nog pijn te doen. Met Aaron Koeman in de ploeg kreeg SJC via deze jonge talentvolle speler nog een grote mogelijkheid die hij helaas niet kon verzilveren. Ook invaller Mark Turk kon zijn goede spel niet de gewenste glans geven door te scoren.
Interim-coach Tom van Rijn had een wedstrijd gezien waarin SJC bepaald niet werd weggespeeld en bleek met de kleine nederlaag niet tevreden toen hij zei: 'Eigenlijk was het voor ons toch wat zuur. Kijk, vorige week tegen DVS'31 waren we kansloos. Maar dat waren we vanmiddag zeker niet. Er had echt wat meer ingezeten'

Zaterdag heeft SJC de thuiswedstrijd tegen Ajax. In de uitwedstrijd werd tegen hen gelijk gespeeld. Bij SJC rekent men erop dat Youssef el Baouchi en Mike van Toor zich deze week weer melden op de training.

Beiden waren wegens werkzaamheden afgelopen weken net beschikbaar. En verder lijkt Abbas al Tamimy genezen van zijn blessure. Zodat Tom van Rijn tegen Ajax, nog wel zonder Tom Broekhuizen en Levi Berends , verder weer over zijn gebruikelijke selectie kan beschikken.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>