Nick van Staveren en Denzel James vieren een feestje na de winnende goal. | Foto: OrangePictures Foto: Wim Wobbes

Kampioenschap lonkt naar V.v. Noordwijk

Algemeen

Het werd een bizarre wedstrijd aan de Duinwetering. Waarbij Noordwijk opnieuw liet zien dat het tot goed voetbal in staat is. Hoewel DOVO soms ook mooie dingen liet zien. Voor de neutrale toeschouwers dus wel degelijk leuk om naar te kijken. Voor de Noordwijk-supporters een wedstrijd vol wanhoop, gevolgd door een aantal euforische ontladingen van vreugde.

Noordwijk begon bijzonder sterk en domineerde van meet af aan. In de eerste vijf minuten zagen we al een schot op doel van Van Staveren, een doelpoging van Westdijk en een fraaie kansrijke corner van Achefay. Maar direct daar moest Rondeltap optreden toen van de Neut onnodig balverlies leed.
Noordwijk deed waar het steeds goed in is, vanuit een goede organisatie de aanval zoeken. Dat leidde in de 18e minuut met medewerking van de DOVO-doelman tot de welverdiende 1-0. Het was Nick van Staveren die na een rommelige situatie het laatste tikje mocht geven.

100% kans

Daar stelde DOVO aanvallend een aantal keren wat tegenover. En hierbij bleken vooral Smith en Overvliet betrouwbare verdedigers. Na een half uur had Bröcker, na een vrije trap van Reynaers, koppend kunnen scoren. En even later was er ook een mogelijkheid voor Emiel Wendt. Maar de goal viel, nadat Westdijk eerst een 100% kans niet wist te verzilveren, toch aan de andere kant. Het was Zeeman die na een steekpass vrij voor Rondeltap de bal in het dak van het doel schoot:1-1.
Noordwijk leek geschrokken en DOVO nam initiatief. En dat leidde kort voor rust nadat de Noordwijk verdediging werd uitgespeeld, tot een tweede treffer:1-2.

Overleg

Na rust leek Noordwijk snel orde op zaken te willen stellen en Achefay zag zijn schot maar net langs gaan. Vijf minuten later was DOVO opnieuw succesvol. Doelpuntenmaker Bakkenes mocht van ver opstomen, soleerde door de verdediging en schoot onberispelijk raak: 1-3. Op de bank voerde Zethof koortsachtig overleg met assistent Akerboom. En besloot daarop direct tot een dubbele wissel.
Denzel James en Martijn Le Congé vervingen Westdijk en Achefay. Emiel Wendt verhuisde naar de spits. En dat bracht in de 67e minuut de aansluitingstreffer. Na opzichtig mistasten van de doelman frommelde Wendt de bal in het doel: 2-3. De supporters lieten zich plots weer luidruchtig gelden en Noordwijk zocht geïnspireerd naar nog een doelpunt. Het was Van Staveren die zijn tweede goal van de middag maakte: 3-3.

Nu was winst plots weer haalbaar maar dan moest er nog een keer worden gescoord. Die winnende treffer kwam er wel maar pas nadat DOVO-spits Patrick in de 75e minuut een grote mogelijkheid onbenut liet. Zethof bracht daarop Bosma voor meer verdedigende controle op het middenveld. In de 79e minuut was het dan wel degelijk raak door opnieuw Van Staveren: 4-3.
Zethof vanaf de bank met een knipoog naar enkele supporters achter hem: 'We hielden het een beetje spannend maar dit is toch leuk voor iedereen'. Maar natuurlijk was bij de technische staf de opluchting groot. Zeker nadat bekend werd dat Quick Boys ten onder zou gaan tegen VVOG. Waardoor het verschil opliep naar 5 punten. Een marge welke rechtvaardigt om te zeggen dat Noordwijk de kampioen gaat worden.

Na het laatste fluitsignaal klonk er dan ook een oorverdovend gejuich, gingen supporters uit hun dak en waren er de complimenten voor Zethof. De trainer-coach, die opnieuw een groot succes aan zijn toch al lange lijst prestaties gaat toevoegen.