SJC moet in DVS'33 zijn meerdere erkennen | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Aankomend talent Aaron Koeman mocht in de slotfase zijn debuut in de hoofdmacht maken. | Foto: Johanna Wever
Aankomend talent Aaron Koeman mocht in de slotfase zijn debuut in de hoofdmacht maken. | Foto: Johanna Wever (Foto: )

SJC moet in DVS'33 zijn meerdere erkennen

Er was een stille hoop dat het tussentijds vertrek van trainer Polak een positieve invloed zou hebben op de prestaties van SJC omdat de club er binnen de mogelijkheden alles aan wil doen om op hoog niveau actief te blijven. Of dit gaat lukken blijft voorlopig nog onzeker. Want de 0-6 nederlaag biedt nauwelijks enig perspectief in die richting.

Assistent-trainer Tom van Rijn had de bepaald niet gemakkelijk taak om een strijdwijze te bedenken tegen de vooraf gedoodverfde kampioenskandidaat ui t Ermelo. Want DVS '33 beschikt over een hele brede maar ook kwalitatief bijzonder goede selectie. Met een uitstekende mix van balvaardige jonge talenten en een aantal geroutineerde ex-profs. Zoals de reeds 38jarige Berry Powel die jarenlang van voetballen zijn beroep maakte.


Beperking

Daar tegenover kampte Van Rijn met een behoorlijke beperking. Want een aantal dragende spelers ontbraken deze middag. Zoals de geblesseerde Tom Broekhuizen, Abbas Al Tamimy en Levi Berends. Bovendien waren Mike van Toor en Yousef el Baouchi er niet wegens werkzaamheden. Dat betekende dat Tracy Kapata, Jelle van Went, Dario Loveccio en Emin Vllasaku in de basis elf mochten beginnen.

Met de harde wind tegen begon SJC enthousiast en zichtbaar weloverwogen het speelveld klein houdend. Maar supporters moesten toch toezien hoe het zeer balvaardige DVS'33 het initiatief nam en kansen kreeg. Eerst nog kon Haggerty met kunst en vliegwerk het doel schoon houden . Maar na 10 minuten was het toch spits Pilon die het net wist te vinden:0-1.

SJC werkte hard maar kon daarmee niet voorkomen dat DVS'33 het spel domineerde. Slechts schaarse pogingen van de kant van SJC om het de Ermelose defensie moeilijk te maken. Rechtsback Vllasaku trachtte aanvallend zijn partijtje mee te blazen, drong een paar keer door richting de 16 maar zijn voorzetten bereikten de zwaar bewaakte Tom Duindam nauwelijks. Dario Loveccio kreeg nog de beste mogelijkheid maar zijn schoot ging net naast. Geheel volgens de Eremlose plannen liep DSV nog voor rust uit naar 0-3.


Jeugdige spelers

Ook na rust veranderde er weinig. SJC deed wat het kon maar dat bleek bepaald te weinig om indruk te maken op de balvaardig ploeg van DVS. En naarmate de wedstrijd vorderde werd steeds duidelijker dat er voor SJC niets te halen viel.
Trainer Van Rijn bracht nog een aantal jeugdige spelers die mochten proeven aan het hoge niveau van de derde divisie. Zoals Chris Hoogervorst en Mark Turk die in de toekomst wel van vaste waarde kunnen zijn. Van Rijn liet ook de jonge Aaron Koeman nog zijn debuut in de hoofdmacht maken. Maar men moest lijdzaam toezien hoe DVS'33 uit liep naar maar liefst 0-6.

Voor SJC is het toch zaak om attent te zijn in de komende weken. Want hoewel Achilles'29 en ASV De Dijk gedoemd lijken direct te degraderen bieden de 7 punten voorsprong met nog 3 wedstrijden nog geen absolute garantie dat directe degradatie gaat worden ontlopen. Zaterdag wacht SJC de verre reis naar Jong Groningen. De profs maakten in de thuiswedstrijd heel veel indruk en wonnen deze week hun wedstrijd tegen ONS Sneek met 0-1. Daarna resten nog een thuiswedstrijd tegen Ajax en een uitwedstrijd tegen ASWH. Waarna de herkansing volgt in een nacompetitie met de periodekampioenen uit de hoofdklasse.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>