Noordwijk is sterk tegen VVOG en wint: 0-2 | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Tjeerd Westdijk stelde de winst veilig. | Foto: Archief/OrangePictures
Tjeerd Westdijk stelde de winst veilig. | Foto: Archief/OrangePictures (Foto: Cor de Mooy)

Noordwijk is sterk tegen VVOG en wint: 0-2

Noordwijk kan zich, na het verlies tegen Quick Boys,nu geen fouten meer veroorloven. Maar de ploeg van Zethof, die voor de winterstop bijna onverslaanbaar werd geacht heeft het deze laatste periode wat moeilijker. Daar waar eerder de vroeg gescoorde doelpunten de wedstrijden bepaalden, stokt het snel op voorsprong komen de laatste tijd.

Ook tegen VVOG in Harderwijk zat het de rood-witten aanvankelijk alweer niet mee. Want tot twee maal toe stond het aluminium een treffer in de weg. Eerst was het Westdijk en even later Roshanali die de bal op de dwarsligger deponeerden.


Betere ploeg

Heel duidelijk was Noordwijk de betere ploeg, die ogenschijnlijk van VVOG niets te vrezen had. De Harderwijkers staan veilig en hebben geen ambitie om dit seizoen nog van zich te doen spreken. Noordwijk daarentegen zit in een heel belangrijke fase. Hoewel trainer Zethof er alles aan doet om het woord kampioenschap te vermijden rekenen de supporters er toch op dat ook dit jaar de rijtoer door het dorp kan worden georganiseerd. Tot grote opluchting zagen zij dan ook dat Noordwijk toch op voorsprong wist te komen.
Met 32 minuten op de klok was er een succesvolle actie van Achefay. De handige middenvelder leverde tot slot een prima voorzet af die door Van Staveren keihard koppend werd verzilverd: 0-1. VVOG liet ook daarna de bal bij Noordwijk en kwam slechts zelden in de 16 voor Rondeltap. Waar uitblinker Overvliet de verdediging op zijn bekende degelijke manier leiding gaf .


Fraaie treffer

Na rust opnieuw een beter Noordwijk maar de geringe marge van 1 treffer zorgde toch ook voor nervositeit. Dat verdween direct nadat Westdijk de 0-2 op het scorebord bracht. Een fraaie treffer waarbij Bröcker de bal onderschepte en vervolgens Van Staveren in stelling kon brengen. Zijn inzet werd eerst nog door de keeper gekeerd maar Westdijk was er als de kippen bij om de rebound te verzilveren.
Hierna speelde Noordwijk een gewonnen wedstrijd . Waarbij zich nog een paar mogelijkheden voor deden. Daarbij zagen zowel Van Staveren als Westdijk hun pogingen door invaller keeper Polhoud gekeerd. Goed nieuws was nog wel dat Denzel James, na het blessureleed, weer zijn rentree kon maken. Met nog zo'n 10 minuten te gaan kwam hij Achefay vervangen. En liet daarbij zien dat Zethof in de laatste fase nog over de handige en snelle aanvaller kan beschikken.

Zaterdag speelt Noordwijk aan de Duinwetering tegen DOVO. De Veenendalers versloegen Ajax met 4-2. Dat mag zeker als een waarschuwing worden beschouwd. Maar toch is volgens velen Noordwijk, met de huidige volledig fitte selectie, de favoriet.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>